Prognoza meteo pentru zilele de 1 decembrie, Crăciun și Revelion în România

METEO. În contextul evoluției meteorologice în urma ciclonului polar care a afectat România, meteorologul Florinela Georgescu, director ANM, a oferit o perspectivă detaliată asupra vremii pentru perioada următoare, cuprinzând zilele de 1 Decembrie, Crăciun și Revelion.

Schimbări frecvente în vreme:

Florinela Georgescu a anunțat că săptămâna viitoare și cea următoare vor aduce o vreme schimbătoare, cu modificări la intervale de două-trei zile. În zonele montane, se așteaptă lapoviță și ninsoare peste 1400 de metri altitudine, în timp ce în regiunile deluroase se vor înregistra precipitații mixte, iar în zonele de câmpie predomină ploile.

Prognoze pentru zilele următoare:

Ciclonul polar din Marea Neagră s-a îndepărtat, însă, conform prognozei, urmează zile cu precipitații în întreaga țară. Se așteaptă o scădere semnificativă a temperaturilor, cu maxime de 18 grade Celsius în Sud pentru ziua de marți și 10 grade Celsius pentru ziua de miercuri.

Temperaturi peste medie:

Cu toate acestea, ANM aduce și vești bune, menționând că temperaturile vor fi, în general, peste media normală în cea mai mare parte a țării în următoarea perioadă.

Prognoza de Crăciun și Revelion:

În legătură cu sărbătorile de iarnă, Florinela Georgescu a menționat că episoadele de precipitații, în special ninsorile, vor contribui la formarea unui strat de zăpadă în zona montană. Totuși, pentru zonele mai joase, incertitudinea este mai mare.

Fenomene severe în a doua parte a iernii:

Meteorologul a avertizat că iarna va deveni mai aspră, în special în a doua parte a anotimpului. Se așteaptă fenomene mai severe după luna ianuarie, conform estimărilor sezoniere.

Românii sunt sfătuiți să fie pregătiți pentru schimbări bruște de vreme în perioada imediat următoare, iar pentru sărbătorile de iarnă, se anunță posibilitatea unui peisaj înzăpezit în zonele de munte. Totuși, incertitudinile persistă pentru regiunile mai joase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare