PROGRAMUL COMPLET – De joi, 8 iulie, Festivalul Filmului Francez revine la Târgu Mureș cu patru filme șarmante, în aer liber, la Teatru de Vară

CINEMA ÎN AER LIBER. Festivalul Filmului Francez (FFF) din România celebrează 25 de ani de existenţă cu o ediţie aniversară, de vară, care va avea loc în 12 oraşe din ţară, printre care și Târgu Mureş. Filmele programate la Tîrgu Mureș vor fi proiectate în condiții tehnice deosebite, în aer liber, la Teatrul de Vară – lângă Cinema Arta, după următorul program:

 

* Joi, 8 iulie, 21.30 – Antoinette dans les Cévennes (Regia: Caroline Vignal, 2021, comedie, 1h35)

Sinopsis:

Antoinette așteaptă de luni de zile vara și promisiunea unei săptămâni romantice cu iubitul ei, Vladimir. Dar, în ultimul moment, acesta anulează: soția lui a plănuit o excursie pe potecile muntoase din Cévennes, în familie! Abandonată, Antoinette decide spontan să pornească și ea pe urmele lor.  Dar când ajunge, nu îl găsește pe Vladimir, ci doar pe Patrick, un măgar recalcitrant, care o va însoți în călătoria ei plină de peripeții. Premii: Premiul César pentru cea mai bună actriță într-un rol principal (Laure Calamy), Label Cannes 2020

 

* Vineri, 9 iulie, 21.30 – Van Gogh (Regia: Maurice Pialat, Dramă, biopic, 3h5)

Sinopsis:

Ajuns la sfârșitul lunii mai 1890 în Auvers-sur-Oise pentru a fi tratat de doctorul Gachet, Van Gogh își va trăi ultimele zile prins între dragoste și disperare. În ciuda conflictelor cu fratele său Theo, a chinurilor la care este supus din cauza sănătății sale mentale aflate în declin și a aventurii sale amoroase cu Marguerite, fiica gazdei unde locuiește, Vincent continuă să picteze, această ultimă perioadă a vieții sale fiind cea mai fructuoasă: produce o sută de picturi și desene. Este penultimul film al marelui regizor francez Maurice Pialat, dedicat vieții unui artist pe care l-a admirat profund. Festivaluri și premii: Selecție Cannes 1991, premiul César pentru cel mai bun actor (Jacques Dutronc) în 1992.

 

* Sâmbătă, 10 iulie, 21.30 – Adieu les cons (Regia: Albert Dupontel, 2020, comedie dramatică, 1h28)

Sinopsis:

Suze Trappet, coafeză, află la 43 de ani că este grav bolnavă și decide să plece  în căutarea copilului născut pe când avea 15 ani și pe care a fost forțată de circumstanțe să îl abandoneze. În timpul căutărilor, îi întâlnește pe  JB, funcționar de 50 de ani trecuți care e în plin burnout, și pe domnul Blin, arhivist orb dar de un entuziasm debordant. Cei trei pronesc într-o căutare pe cât de spectaculoasă pe atât de improbabilă…

 

Festivaluri și premii: Premiile César 2021 pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cea mai bună imagine, cel mai bun scenariu original,  cel mai bun actor într-un rol secundar (Nicolas Marié) și cel mai bun decor, Premiul pentru cea mai bună actriță (Virginie Efira) și Premiul publicului la Festivalul Internațional al Fimului Francofon de la Namur 2020, Selecție specială (Invites d’Honneur) în cadrul Festivalului Lumière 2020.

 

* Duminică, 11 iulie, 21.30 – Au nom de la Terre (Regia: Edouard Bergeon, 2019, dramă, 1h43).

Sinopsis:

Pierre are 25 de ani când se întoarce din Wyoming pentru a-și regăsi logodnica și a prelua ferma familiei….Douăzeci de ani mai târziu, ferma a crescut, la fel și familia. Pare că zilele de tihnă, îndelung așteptate, au sosit în sfârșit. Însă datoriile încep să se acumuleze, iar Pierre este epuizat.  Deși are tot sprijinul soției și copiilor, gândurile lui devin tot mai întunecate. Filmul este inspirat de povestea reală a familiei regizorului și surprinde într-un portret emoționant evoluția lumii agricole franceze din ultimii 40 de ani.

Festivaluri și premii: Trei nominalizări la Premiile César 2020, peste 2 milioane de spectatori în cinematografele franceze în primele 4 luni după lansare.

 

Toate filmele subtitrate în limba română, iar un bilet costă 10 lei și poate fi cumpărat de la casieria Cinema Arta Târgu Mureș. Nu trebuie prezentate acte medicale la intrare, însă purtarea măștii este obligatorie pe toată durata evenimentului.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare