RAPORTARE OFICIALĂ – Secțiunea de autostradă Iernut – Chețani se apropie de final: stadiul fizic realizat, 90%

AUTOSTRADA TRANSILVANIA. Conform datelor oficiale comunicate de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, stadiul efectiv al lucrărilor pe secțiunea din județul Mureș Iernut – Chețani din Autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, denumită Transilvania, a ajuns la 90% și cele două mari pasaje din zona localităților mureșene Bogata și Luduș sunt aproape gata, iar nodul rutier de la Iernut a înregistrat progrese semnificative.

 

Practic, pe lotul Iernut – Chețani, lucrările se apropie de final, constructorul lucrând acum la ultimele finisaje: straturile finale de asfalt, spațiile de serviciu, montarea parapetelor de siguranță și a panourilor fonoabsorbante.

 

Vă reamintim că secțiunea 2A Ogra – Câmpia Turzii a Autostrăzii Transilvania a fost împărțită în trei loturi: Ogra – Iernut (3,6 km, finalizată în decembrie 2018), Iernut – Chețani (17,9 km, aflat în lucru) și Chețani – Câmpia Turzii (15,6 km, aflat în lucru).

 

În privința secțiunii din județul Mureș, lotul 2, Iernut – Cheţani, stadiul fizic realizat era în decembrie 2019 de 84,6%. Pe acest tronson, constructorul trebuie să finalizeze puncte foarte importante de pe traseu, precum nodul rutier Iernut și două poduri peste râul Mureș.

 

Contractul pentru proiectarea şi execuţia celor 17,9 kilometri dintre Iernut şi Cheţani a fost atribuit în 2016 asocierii de firme Astaldi SpA – Max Boegl România SRL – Astalrom SA – Consitrans SRL, pentru suma de 437,63 milioane de lei. La nivel ministerial, s-a promis finalizarea lucrărilor în 2019, dar specialiști independenți au avansat ca dată realistă de finalizare a lotului Iernut – Chețani vara anului 2020.

 


Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare