Regina muzicii pop italene, Laura Pausini, primește premiul “Personalitatea anului” de la Latin Recording Academy

CEREMONIE. Laura Pausini, cunoscută sub numele de “regina muzicii pop italiene,” a făcut istorie devenind prima cântăreață non-latino, prima artistă din Italia și a treia femeie recompensată cu premiul Personalitatea Anului acordat de Latin Recording Academy, cu sediul în Miami, Statele Unite, potrivit agenției ANSA.

În vârstă de 49 de ani și născută în regiunea Emilia-Romagna, Pausini este considerată poate cea mai cunoscută cântăreață italiană din lume și a fost recunoscută și pentru interpretarea melodiilor în limba spaniolă.

Pe parcursul carierei sale, Laura Pausini a obținut numeroase premii muzicale, atât în Italia, cât și la nivel internațional. În 2006, a câștigat un premiu Grammy pentru cel mai bun album pop latino cu discul “Escucha.”

În 2021, Pausini a fost nominalizată la Premiul Oscar pentru cea mai bună melodie originală, “Io si (Seen),” din filmul “The Life Ahead.” Single-ul a primit, de asemenea, premiul Globul de Aur pentru cea mai bună melodie originală, marcând primul cântec în limba italiană care a câștigat acest prestigios premiu.

La ceremonia organizată la Miami, Laura Pausini a declarat: “Nu vă puteți imagina ce onoare este pentru mine să fiu a treia femeie numită Personalitatea Anului, după marile Gloria Estefan și Shakira.” Ea a adăugat: “În acești 30 de ani am avut o viață foarte privilegiată, și nu doar pentru că am avut plăcerea de a cânta în spaniolă ci, mai presus de toate, pentru că m-am simțit cu adevărat adoptată de voi, latinii, ca o fiică, o soră, o membră a familiei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare