Rețetă rapidă: langoși pufoși și delicioși în doar 15 minute!

REȚETA. Ingrediente necesare:

  • 400 g făină
  • jumătate de plic praf de copt
  • 1 linguriță sare
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri chefir sau smântână
  • 150-200 ml apă

               Mod de preparare:

  1. Se cerne făina într-un bol și se adaugă sarea și praful de copt.  Se amestecă bine, apoi se adaugă uleiul și chefirul sau smântâna. Treptat, se adaugă apă până se obține un aluat moale, dar care nu se lipește de mâini.
  2. Se împarte aluatul în 8 părți și se întinde fiecare bucată pe o suprafață presărată cu făină, având grijă să nu fie mai subțire de 2-3 mm.
  3. Se încinge aproximativ 600-700 ml de ulei într-o tigaie. Când uleiul este bine încins, se prăjesc langoșii câte 3-4 minute pe fiecare parte, până devin aurii și pufoși.

Se servește cu smântână, cașcaval și usturoi după gust. Poftă bună!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare