Revelion în stil baroc la Palatul Brukenthal din Avrig: bucătarii din toată țara Au sărbătorit cu întârziere

EVENIMENT.Revelionul cel mai extravagant a avut loc în pitorescul Sibiu, unde peste 40 de bucătari din diferite regiuni ale ţării s-au unit pentru a sărbători într-un mod inedit la Palatul Brukenthal din Avrig. Sub tematica stilului Baroc, aceşti experţi culinari au transformat noaptea de Revelion într-un eveniment spectaculos.

Bucătari din diverse colţuri ale României, inclusiv din Banat, Transilvania şi Moldova, s-au adunat la această întâlnire festivă, pregătind un adevărat festin culinar cu preparate sofisticate, inspirate de mâncărurile alese care erau servite cândva la curţile împărăteşti.

Radu Zarnescu, unul dintre bucătarii prezenţi, a subliniat importanţa acestui eveniment pentru comunitatea culinară: „Şi noi trebuie să ţinem această petrecere de început de an nou. Şi am zis să facem şi noi un Revelion în stil baroc.“

Deliciile culinare au inclus platouri uriaşe cu sarmale tradiţionale, fazani, iepure sălbatic şi gâscă umplută. Unul dintre bucătari a pregătit chiar un calcan în crusta de foietaj cu fenicul copt cu lămâie, însoţit de un sos de şampanie cu stridii, aducând un plus de rafinament evenimentului.

Pentru această ocazie specială, găzduită de Palatul Brukenthal din Avrig, pregătirile au durat două zile, iar rezultatul a fost un regal culinar pus în scenă într-un decor care reflectă istoria şi splendoarea locului. Arnold Klingeis, reprezentant al Palatului Brukenthal Avrig, a evidenţiat faptul că mesele opulente au fost create cu grijă pentru a reflecta atmosfera tradiţională a locului.

Această a patra ediţie a Revelionului bucătarilor profesionişti a reprezentat nu doar o sărbătoare a gusturilor fine, ci şi o oportunitate de a celebra tradiţia culinară într-un cadru care îmbină eleganţa cu istoria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare