Foto: turdanews.ro

REZULTATE ȘI MARCATORI – Avântul Reghin, prima victorie din retur pentru echipele mureșene de Liga a III-a

FOTBAL. O victorie și două înfrângeri, ambele scontate. Acesta este bilanțul etapei a 20-a pentru cele trei echipe mureșene din Liga a III-a, victoria aparținând celei mai bine clasată dintre ele, respectiv echipei reghinene Avântul.

 

Într-un soi de derby al mijlocului clasamentului – sigur, un joc fără miză – Avântul a câștigat la Reghin, fără emoții și după un meci în care și-a dominat adversara, Sticla Arieșul Turda. După ce Chirilă a deschis scorul în debutul reprizei secunde (min. 48), portarul turdenilor, Pop, a avut câteva intervenţii care a păstrat echipa oaspete în joc, însă cei care au mai înscris au fost tot alb-albaştrii, Bugnar stabilind în min. 83 scorul final, 2-0. În urma victoriei, cele două echipe au făcut rocada în clasamentul seriei, Avântul Reghin urcând pe locul 7.

 

Ultima clasată, CS Iernut, a avut o tresărire de orgoliu cu echipa a doua a campioanei naționale. În minutul 62, când tinerii jucători ai CFR 2 (antrenată de Sergiu Coc) conduceau cu 3-0, Iernut a revenit în joc cu trei goluri marcate într-un sfert de oră, reușitele fiind ale lui Pop, Arnold şi Cherteş. La 3-3 s-a dat deșteptarea în tabăra feroviarilor, Dat şi Cazan înscriind pe final de meci, în minutele 83 şi 88 – până la final, clujenii au mai avut şi o bară. Oricum, chiar dacă statistica reține doar punctele, iar CS Iernut s-a întors cu tolba goală de pe stadionul din Someșeni, de remarcat revenirea din cea de-a doua parte a reprizei secunde.

 

În fine, MSE Târgu Mureș, echipă clasată și ea în zona retrogradării, a pierdut la Râșnov, cu Olimpic Cetate, echipă situată în prima jumătate a seriei a V-a, deși după prima repriză scorul era egal, 1-1. Până la urmă, însă, râșnovenii s-au impus cu 4-1, cu două goluri înscrise pe finalul meciului.

 

Iată rezultatele și marcatorii etapei a 20-a a seriei V:

* AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Sănătatea Cluj: 1-0 – Bajko (53);

* Avântul Reghin – Sticla Arieşul Turda: 2-0 – Chirilă (48), Bugnaru (88);

* Gaz Metan Mediaş 2 – Unirea Dej: 0-2 – Pintea (45+1), Pop (58);

* CFR Cluj 2 – CS Iernut: 5-3 – Girsik (36), Horj (40), Joca (58), Dat (83), Cazan (88) / Pop (63), Szilagy (75), Cherteş (78);

* Olimpic Cetate Râşnov – MSE Târgu Mureş: 4-1 – Mariean (18), Damian (68, 90), Staicu (83) / Dobre (22 – autogol);

* Unirea Tăşnad – ACS Unu Fotbal Gloria: 1-2 – Cocean (49 – pen.) / Rus (30), Curtuiuş (46);

* AFC Hărman – Minaur Baia Mare: 1-1 – Buga (2) / Şerban (55);

* ACS Fotbal Comuna Recea – AFC Odorheiu Secuiesc: 5-1 – Rus (30), Chinde (42), Lemac (60, 70, 75) / Csifo (90).

 

În clasamentul Seriei 5 din Liga a III-a, primele trei poziții sunt ocupate de ACS Fotbal Comuna Recea (49 de puncte),  AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (46 de puncte) și Minaur Baia Mare (42 de puncte). Echipele mureșene ocupă locurile 7 (Avântul Reghin 30 de puncte), 14 (MSE Tîrgu Mureș, 15 puncte) și 16 (CS Iernut, 6 puncte), ultimele două fiind pe locuri retrogradabile.

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare