Avântul Reghin – AFC Recea

REZULTATE ȘI MARCATORI – Avântul Reghin – victorie, Iernut – egal în deplasare, MSE Târgu Mureș – înfrântă

LIGA A III-a. Pentru cele trei echipe mureșene din Liga a III-a s-a închiat etapa a 28, o etapă dominată de lămurirea situației în serie, în urma deciziei FRF de a sancționa echipa maramureșeană ACS Fotbal Comuna Recea cu 3 puncte, din cauza folosirii unui jucător aflat în stare de suspendare (Brian Lemac, transferat în iarnă de la Metalurgistul Cugir, din seria a 4-a, și folosit în etapa din 30 martie! – o sancțiune venită suspect de tardiv, la 8 etape după infracțiune).

 

Astfel, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc a scăpat în câștigătoarea seriei și promovată în Liga a II-a, deși harghitenii au pierdut, surprinzător, acasă, cu cealaltă echipă maramureșeană, Minaur Baia Mare. Echipele mureșene au încheiat etapa cu bilanț neutru: o victorie (Avântul Reghin, firesc), un egal (surprinzător, obținut de ultima clasată, Iernut, în deplasare) și o înfrângere (MSE Târgu Mureș).

 

Reghinenii au câștigat la limită, 1-0, pe teren propriu, meciul cu consolata ACS Fotbal Comuna Recea, neregăsită după pierderea calificării la “masa verde”. Unicul gol al partidei a fost înscris în prima parte a jocului, de Murar.

 

La Turda, „lanterna roșie”, CS Iernut, deja retrogradată, a scos un punct după un meci fără miză, încheiat „4-4, ca la teatru”. La pauză, Sticla Arieșul a condus cu 3-2, părând că scapă în câștigătoare după încă un gol marcat imediat după pauză. Iernuțenii au revenit însă prin golurile lui Pop și Șuteu, consemnând rezultatul final.

 

MSE Târgu Mureș a pierdut din nou, pe teren propriu, cu 2-0, în meciul disputat într-o avantajată de verdictul FRF din 8 mai, AFC Odorheiu Secuiesc, echipă salvată de la retrogradare de cele 3 puncte primite în urma sancționării echipei din Recea. Să consemnăm că două din cele trei echipe mureșene (MSE Târgu Mureș și CS Iernut) sunt și matematic retrogradate din Liga a III-a, cu două etape înaintea finalului campionatului.

 

Iată rezultatele și marcatorii etapei a 28-a:

* Avântul Reghin – ACS Fotbal Comuna Recea: 1-0 – Adrian Murar (28);

* Sticla Arieşul Turda – CS Iernut: 4-4 – Flaviu Chişu (1), Cristian Paleoca (39, 51), Valentin Lemnaru (41) / Adrian Pop (14, 60), Marius Bălaş (43), Rareş Şuteu (81);

* MSE Târgu Mureş – AFC Odorheiu Secuiesc: 0-2 – Levente Janko (53), Romaric Logon (55);

* AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Minaur Baia Mare: 0-1 – Sorin Şerban (87);

* ACS Unu Fotbal Gloria – Unirea Dej: 3-1 – Marius Curtuiuş (48, 57), Raul Suciu (88) / Buteanu (33);

* Sănătatea Cluj – CFR Cluj 2: 3-2 – Paul Cristian (41), Raul Ciupe (45), Dan Roman (85) / Claudiu Petrila (22, 52);

* Olimpic Cetate Râşnov – Gaz Metan Mediaş 2: se joacă sâmbătă, 11 mai;

* Unirea Tăşnad – AFC Hărman: se joacă sâmbătă, 11 mai.

 

În clasamentul seriei a 5-a, după 28 de etape, pe primele trei locuri se află AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (67 de puncte),  ACS Fotbal Comuna Recea (62 de puncte) și Minaur Baia Mare (54 de puncte). Echipele mureșene sunt clasate pe locurile 8 (Avântul Reghin – 46 de puncte), 14 (MSE Târgu Mureș – 16 puncte) și 16 (CS Iernut – 11 puncte).

 

Andrei TUDORAN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare