România, Campioană Mondială în degustarea vinului “À l’Aveugle”

CAMPIOANĂ. Degustătorii români au reușit să învingă Olanda și să devină campioni mondiali la degustarea “À l’aveugle / orbește “, în cadrul competiției desfășurate la Château Sainte-Roseline, din Provence, în timp ce Franța s-a clasat pe locul patru, conform informațiilor furnizate de La Revue de Vin de France.

La cea de-a 11-a ediție a Campionatului Mondial de Degustare a Vinului pentru Amatori, organizată de Revue du Vin de France, una dintre cele mai prestigioase publicații de specialitate din Franța, au participat degustători din 33 de țări de pe cele cinci continente.

“Echipele au fost puse în fața unui test ce consta în degustarea a 12 dintre cele mai bune vinuri din lume și identificarea corectă a soiului de struguri, țării de origine, anului recoltei, producătorului și a apelării. Acest test presupunea o combinație de viteză, concentrare și spirit de echipă. Cu toate că România a avut un start modest în competiție, nimeni nu ar fi putut prevedea că va ieși victorioasă. Totuși, prin solidaritate și determinare, echipa României s-a dovedit a fi incredibil de puternică, fiind condusă de cea mai bună somelieră a țării, Julia Scavo. Prin inspirație și concentrare, echipa care a inclus, de asemenea, pe Valentin Ceafalau, Horia Hasnas, Cosmin Udrea și Radu Rizescu (antrenor), a reușit o revenire spectaculoasă în finală, cu inimile bătându-le tare, în fața echipei olandeze de valoare (108 puncte față de 107). Danemarca a completat podiumul cu 95 de puncte. Franța s-a clasat pe locul patru (90 de puncte), urmată de Spania (90 de puncte) pe locul cinci”, notează revista franceză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare