România deschide porțile pentru elevii americani prin programul FLEX ABROAD

EDUCAȚIE. Ministrul Educației, Ligia Deca, și directorul executiv al American Councils for International Education din România, Eliza Chirilă-Pop, au semnat un protocol de colaborare pentru derularea Programului FLEX ABROAD în România. Acest protocol va permite elevilor americani să studieze în liceele din România pe durata unui an școlar, oferindu-le o experiență educațională și culturală valoroasă.

Detaliile protocolului
Conform anunțului făcut de ministrul Ligia Deca pe pagina sa de Facebook, semnarea acestui protocol reprezintă un pas important în promovarea schimburilor educaționale internaționale. “Ieri am semnat împreună cu doamna Eliza Chirilă-Pop, directorul executiv al American Councils for International Education din România, Protocolul de colaborare privind derularea, în ţara noastră, a Programului FLEX ABROAD. Protocolul permite primirea în România, în familii gazdă, a unor elevi americani, care vor studia, pe durata unui an şcolar, în licee din ţara noastră”, a declarat ministrul.

Beneficiile programului FLEX
Programul FLEX ABROAD este finanțat de către Departamentul de Stat al SUA și gestionat de American Councils for International Education. Acesta urmărește să dezvolte și să consolideze relațiile pe termen lung între cetățenii Statelor Unite și cei ai altor state, prin promovarea înțelegerii și cooperării culturale. Elevii americani vor avea ocazia să învețe despre cultura și sistemul educațional românesc, în timp ce elevii români vor beneficia de interacțiuni directe cu colegii lor americani.

Continuarea programului FLEX pentru liceenii români
Programul FLEX nu este o noutate pentru România, care participă din anul 2015. În fiecare an, 30 de liceeni români beneficiază de burse în cadrul Programului Future Leaders Exchange (FLEX), petrecând un an școlar în licee din Statele Unite ale Americii. Aceste burse sunt finanțate de către Departamentul de Stat al SUA și contribuie la dezvoltarea personală și academică a elevilor români, oferindu-le oportunitatea de a trăi și studia într-un mediu multicultural.

Impactul schimburilor educaționale
Aceste schimburi educaționale sunt esențiale pentru dezvoltarea tinerilor lideri și pentru promovarea unei înțelegeri globale. Elevii participanți dobândesc abilități valoroase, inclusiv adaptabilitate, deschidere culturală și competențe lingvistice, care le vor fi de folos în viitoarele lor cariere. De asemenea, aceste experiențe contribuie la crearea unor legături puternice între tinerii din România și Statele Unite, promovând pacea și cooperarea internațională.

Semnarea protocolului pentru derularea Programului FLEX ABROAD în România reprezintă un pas semnificativ în direcția consolidării relațiilor educaționale și culturale între România și Statele Unite. Prin aceste schimburi, elevii americani și români vor avea ocazia să își lărgească orizonturile, să învețe unii de la alții și să contribuie la o lume mai interconectată și mai înțelegătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare