România obține locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică cu două medalii de aur

COMPETIȚIE. România a obținut locul I la cea de-a 30-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică de la Maribor, Slovenia, acumulând un impresionant punctaj de 1.963 din 2.400 de puncte posibile, potrivit anunțului făcut de Ministerul Educației. Echipa românească a dominat competiția, ocupând nu doar locul I în clasamentul individual, dar și în clasamentele pe echipe, obținând medalii de aur, argint și bronz, precum și un loc pe podium în punctajul cumulat.

Dintre cei patru competitori români, Mihnea Andreescu a fost cel care a impresionat cel mai mult, câștigând competiția cu un punctaj maxim. Performanța sa reprezintă o reușită semnificativă în cariera sa de olimpic la informatică, iar din acest an, Mihnea devine student și va continua să-și dedice pasiunea ca antrenor și membru al echipelor de selecție ale Loturilor României.

Un alt membru al echipei românești, Mihai-Valeriu Voicu, a avut o performanță notabilă trecând de la medalia de aur obținută anul trecut la Balcaniada de Juniori din Dorohoi la o nouă medalie de aur și ocuparea locului 2 la categoria seniori în acest an.

Rezultatele excelente ale României au fost obținute de următorii participanți:
– Medalie de aur: Mihnea Andreescu – absolvent al Liceului Internațional de Informatică din București (Locul 1 cu punctaj maxim posibil).
– Medalie de aur: Mihai-Valeriu Voicu – elev la Liceul Internațional de Informatică din București (Locul 2 în clasament).
– Medalie de argint: Luca-Mihai Ilie – elev la Liceul Internațional de Informatică din București.
– Medalie de bronz: Vlad-Alexandru Haivas – Elev la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București.

Echipa României a fost însoțită de profesorul Adrian Panaete, vicepreședinte al Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), profesor la Colegiul Național A.T. Laurian din Botoșani, în calitate de Team-Leader, și de Adrian Budău, copreședintele Societății “Infoarena” și membru în Comitetul Director al SEPI, în calitate de Deputy Leader.

De asemenea, România a avut o prezență semnificativă în Comitetul Științific al evenimentului, cu doi membri SEPI: profesorul Ionel-Vasile Piț-Rada de la Colegiul Național Traian din Drobeta-Turnu-Severin și doctorandul Tamio-Vesa Nakajima de la Universitatea din Oxford. Profesorul Adrian Panaete a fost inclus în Comitetul Internațional al Olimpiadei Balcanice de Informatică, fiind propus de delegația din Republica Moldova.

Această performanță remarcabilă subliniază dedicarea și abilitățile excepționale ale echipei de informaticieni români și a profesorilor lor în domeniul informaticii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare