România , plan ambițios de supraveghere rutieră: Sute de radare fixe și mobile pentru siguranța drumurilor

CIRCULAȚIE. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a dezvăluit un plan ambițios care va revoluționa siguranța rutieră în România. Din 2024, se va demara proiectul de montare a sute de radare fixe și mobile, care vor monitoriza drumurile din întreaga țară. Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, a oferit detalii pentru ProMotor, dezvăluind calendarul și modul în care vor funcționa aceste echipamente de supraveghere.

Potrivit reprezentantului CNAIR, acest proiect se va desfășura în parteneriat cu Poliția Română și va implica instalarea a cel puțin 500 de radare fixe și 300 de radare mobile pe cele mai importante artere rutiere din România, inclusiv autostrăzi, drumuri naționale și drumuri județene. CNAIR se va ocupa de montarea radarelor fixe, în timp ce poliția va instala radarele mobile pe autospeciale.

Radarele fixe vor fi echipate cu camere video de supraveghere și sisteme radar. Acestea vor funcționa automat, înregistrând încălcările, iar imaginile vor fi transmise către un centru de colectare a datelor. Un polițist va analiza înregistrările și va decide dacă se confirmă încălcarea legii, dispunând sancțiunea corespunzătoare. Cu toate acestea, tehnologia va asista polițistul în aplicarea legii, oferind date clare și concludente.

Montarea acestor radare va începe în 2024 și ar trebui să fie finalizată până în 2026. Scopul acestui proiect nu este doar detectarea depășirilor de viteză, ci și monitorizarea generală a traficului și identificarea șoferilor care încalcă diverse reguli de conduită rutieră, cum ar fi conducerea agresivă, schimbarea haotică a benzilor sau folosirea incorectă a luminilor de avertizare.

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ pentru îmbunătățirea siguranței rutiere în România și pentru reducerea accidentelor cauzate de încălcări ale regulilor de circulație. Prin implementarea unui sistem modern de supraveghere rutieră, autoritățile doresc să creeze un mediu mai sigur pentru toți participanții la trafic și să contribuie la prevenirea accidentelor grave.

 

sursa promotor.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare