România presează pentru stabilizarea prețurilor alimentelor

DECIZIE. Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a comunicat că s-au luat decizii în urma discuțiilor cu procesatorii și comercianții pentru a prelungi măsura de plafonare a adaosului comercial pentru alimentele de bază. Această măsură a fost inițial adoptată cu succes pentru a opri creșterea prețurilor alimentelor, și acum se preconizează extinderea acesteia pe o perioadă de trei luni, până la sfârșitul lunii ianuarie 2024. Această decizie vine în contextul apropierii sărbătorilor de iarnă, când consumul alimentar crește semnificativ. Lista de produse care vor beneficia de adaos comercial limitat va fi, de asemenea, extinsă pentru a include elemente esențiale pentru prepararea meselor tradiționale, precum orezul, bulionul, margarina, smântâna, drojdia, cozonacul, varza murată și usturoiul.

În același timp, România va acorda asistență umanitară populației civile din Fâșia Gaza. 30 de tone de conserve de legume, 10 tone de ulei de floarea soarelui, 20 de tone de zahăr, 10 tone de orez, 20 de tone de făină, 20 de tone de apă minerală, 500 de corturi, 2.000 de paturi, 2.000 de saltele, 2.000 de pături, 4.000 de cearșafuri, 2.000 de perne și 4.000 de fețe de pernă vor fi trimise pentru a ajuta populația afectată din această regiune. Transportul asistenței va fi realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, în colaborare cu organizații umanitare europene și internaționale.

Aceste decizii reflectă eforturile Guvernului României de a asigura stabilitatea prețurilor alimentelor pe piața internă și de a veni în ajutorul comunităților care se confruntă cu dificultăți în contextul crizelor umanitare. Este un exemplu concret al angajamentului țării de a susține cetățenii săi și de a oferi sprijin internațional atunci când este necesar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare