SĂ AFLĂM… – Cât plătești la Primărie pentru amplasarea unei tonete de înghețată

0
752

TÂRGU MUREȘ. În urma studierii mai multor documente comerciale oficiale întocmite de Primăria Târgu Mureș am analizat costurile pe care le are un întreprinzător care activează în comerțul stradal, studiul de caz fiind făcut pe un comerciant de înghețată (am zis că dacă tot vine vara J…).

 

Concesionarea unei suprafețe de teren de 5 metri pătrați destinată comerțului stradal cu înghețată costă în Târgu Mureș 93,50 lei pe zi (echivalentul a aproape 20 de euro), adică 2.843 de lei media lunară (echivalentul a 600 de euro pe lună), sau 34.127,50 lei pe an (echivalentul a 7.170 de euro). Taxa de concesiune se achită Primăriei Târgu Mureș, banii intrând în bugetul local.

 

Conform logicii economice, acești bani (împreună cu celelalte cheltuieli reprezentând consumul de energie electrică, salariul vânzătorului, taxele plătite statului) se regăsesc în prețul final al înghețatei pe care o cumpărați de la tonetele stradale. Practic, asta ar trebui să luați în calcul atunci când plătiți o înghețată.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ