Salvarea Aeroportului Transilvania Mureș: Transformarea într-un hub logistic cu destinație Cargo!

ELECTORAL. Consilier județean și director ARR Mureș, Alexandru Lupa este FORȚA DREPTEI și te cheamă la vot!

”Județul Mureș trebuie să se conecteze logistic și rutier, iar hubul de transport de la Ungheni, un obiectiv important pe agenda de investiții propusă de Alianța Dreapta Unită, deschide ușa multor oportunități economice, dar și oportunități de dezvoltare majoră în județul Mureș! Toată dinamica investițiilor privind conectarea rutiere a parcurilor industriale, pentru o viitoare conversie a Aeroportului Transilvania într-un hub logistic – transport cargo, face obiectul discuțiilor și strategie de salvare a aeroportului din Ungheni!”, transmite Alexandru Lupa, actual consilier Județean în Consiliul Județean Mureș, membru în Forța Dreptei Mureș și candidat pe lista de consilieri județeni propuși de Alianța Dreapta Unită.

Știați că în conformitate cu legislația europeană, Aeroportul Transilvania din Ungheni, nu are un viitor pentru transport persoane? Întrucât distanța față de Aeroportul din Cluj este sub standardul permis de legislația europeană, acesta nu va putea suferi investiții majore sau extinderi, în ce privește transportul de persoane.

Salvarea și Oportunitate este clară: transformarea acestuia într-un aeroport cu destinație Cargo, un Hub de transport ce unește calea ferată, autostrada și aerul!

Transformarea Aeroportului Transilvania din Ungheni într-un hub de transport cargo reprezintă o oportunitate majoră pentru județul Mureș. Acest proiect nu numai că poate salva aeroportul, dar poate și să aducă dezvoltări economice semnificative prin integrarea transportului aerian cu rețelele rutiere și feroviare. Conectivitatea rutieră de calitate este esențială pentru succesul acestui hub logistic, facilitând fluxul eficient de mărfuri și stimulând dezvoltarea economică regională.

Conectivitatea Rutieră: Cheia pentru Succesul Hubului Logistic

Pentru a transforma Aeroportul Transilvania într-un hub de transport cargo de succes, este crucial să se îmbunătățească și să se extindă rețeaua rutieră județeană. Conectarea eficientă a aeroportului cu principalele artere rutiere și feroviare va permite o integrare perfectă între transportul aerian, rutier și feroviar.

 1. Modernizarea Drumurilor Județene:
  • Reabilitarea și modernizarea drumurilor județene care leagă Aeroportul Transilvania de principalele căi de acces, inclusiv de autostrada A3 și de drumurile naționale DN15 și DN13.
  • Extinderea capacității drumurilor existente pentru a susține un trafic de marfă mai intens, inclusiv prin lărgirea șoselelor și construcția de noi căi de acces.
 2. Construcția de Noduri Rutiere Strategice:
  • Dezvoltarea nodurilor rutiere strategice care să faciliteze accesul rapid și eficient la aeroport, reducând timpii de transport și costurile asociate.
  • Integrarea acestor noduri cu rețeaua feroviară pentru a permite un transfer facil al mărfurilor între diferite moduri de transport.
 3. Infrastructura Logistică Suplimentară:
  • Crearea de zone logistice adiționale în proximitatea aeroportului pentru depozitare, manipulare și distribuție a mărfurilor.
  • Dezvoltarea de facilități moderne pentru gestionarea mărfurilor perisabile și a altor tipuri de bunuri speciale care necesită condiții specifice de transport.

Beneficiile Economice și Dezvoltarea Regională

Implementarea unui hub de transport cargo la Aeroportul Transilvania va avea multiple beneficii economice și va stimula dezvoltarea regională:

 1. Crearea de Locuri de Muncă:
  • Dezvoltarea infrastructurii logistice va genera numeroase locuri de muncă, atât direct în cadrul aeroportului, cât și indirect în sectorul logistic și de transport.
  • Noi oportunități de angajare în domenii conexe, cum ar fi depozitarea, manipularea mărfurilor, și servicii de suport logistic.
 2. Atracția de Investiții:
  • Un hub logistic eficient va atrage investiții din partea companiilor internaționale care doresc să-și stabilească centrele de distribuție în județul Mureș.
  • Creșterea competitivității economice a regiunii prin reducerea costurilor de transport și îmbunătățirea accesului la piețe.
 3. Dezvoltarea Infrastructurii Regionale:
  • Îmbunătățirea infrastructurii rutiere și feroviare va avea un impact pozitiv asupra întregii regiuni, facilitând transportul de mărfuri și persoane și stimulând comerțul și turismul.
  • Creșterea accesibilității și conectivității județului Mureș la nivel național și internațional.

Viitorul Politic

În 9 iunie, Alexandru Lupa, candidează pentru un nou mandat de Consilier în Consiliul Județean Mureș, din partea Alianței Dreapta Unită USR-PMP-FORȚA DREPTEI! Pentru că dorește să împărtășească experiența sa, cu colegii de pe lista de consiliul județean, colegii din Forța Dreptei Mureș, noua clasă politică! Alexandru Lupa își propune să continue munca sa dedicată, aducând și mai multe beneficii județului Mureș și consolidând progresul deja realizat.

Votează Alianța Dreapta Unită pe buletinele de vot ale consiliului județean! Votează Alianța Dreapta Unită de jos până sus: consiliul local Reghin, primăria Reghin, consiliul județean Mureș, Președinte Consiliul Județean și Parlamentul European.

Declarația Președintelui Forța Dreptei Mureș, Farcaș Mihai-Dan, despre Rolul lui Alexandru Lupa în Salvarea Aeroportului Transilvania

“Alexandru Lupa reprezintă cheia pentru salvarea Aeroportului Transilvania, care astăzi se află în subordinea Consiliului Județean. Prin experiența sa, prin poziția deținută în cadrul Autorității Rutiere Române, filiala Mureș, cât și prin poziția actuală și viitoare în calitate de consilier județean, colegul meu Alexandru Lupa va putea contribui semnificativ la soluțiile abordate în acest demers curajos: crearea unui hub de transport la Ungheni. Mureșenii merită modernizare și progres, iar prin propunerile noastre vor beneficia întocmai de acest mod de abordare a problemelor ce frânează dezvoltarea județului Mureș,” declară Farcaș Mihai-Dan, președintele Forța Dreptei Mureș.

 

#prezent #consiliuljudețeanmureș #primăriareghin #consiliullocalreghin #ForțaDreptei #AlianțaDreaptaUnită CMF 21240063

.

.

.

Material comandat de Forța Dreptei Mureș (Alianța Dreapta Unită USR-PMP-FORȚA DREPTEI)
Cod mandatar financiar: 21240063
Executat de:  Asociația “Românii Uniți Acasă - RUA”-Msnews.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare