SĂPTĂMÂNA NAȚIONALĂ – Poetul Horváth Benji din Tîrgu Mureș, slam-performance în Bruges

0
153
Horváth Benji

CULTURĂ. Poetul Horváth Benji va susţine astăzi, 17 aprilie, un slam-performance la Colegiul Europei din Bruges – cafeneaua universitară Phoenix Cafe. Evenimentul are loc în cadrul Săptămânii Naţionale, program multinațional organizat anual de studenţii instituţiei academice, și este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român pentru a propune celor peste 300 de studenţi din peste 50 de ţări un dialog poetic despre majorităţi şi minorităţi şi despre rolul artei în crearea de legături, fără segregare socială etnică, fără prejudecăţi despre culturi mari sau mici.

 

Horváth Benji își descrie demersul poetic de astăzi prin faptul că “minoritatea şi majoritatea au întotdeauna foarte mult de învăţat reciproc. Este şi o datorie a mea, prin actul meu artistic, să facilitez aprecierea şi apropierea reciprocă, să ajut înţelegerea şi rezolvarea diferenţele. Unii au nevoie şi de ceilalţi şi invers, pentru a forma o unitate mai bogată cultural”.

 

Benji Horvath (30 de ani) s-a născut în Târgu Mureş, a studiat filosofie şi istoria religiilor în Budapesta, a publicat trei volume de poezie și este trăducător și redactor al revistei literare maghiare Helikon din Cluj-Napoca.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ