Horváth Benji

SĂPTĂMÂNA NAȚIONALĂ – Poetul Horváth Benji din Tîrgu Mureș, slam-performance în Bruges

CULTURĂ. Poetul Horváth Benji va susţine astăzi, 17 aprilie, un slam-performance la Colegiul Europei din Bruges – cafeneaua universitară Phoenix Cafe. Evenimentul are loc în cadrul Săptămânii Naţionale, program multinațional organizat anual de studenţii instituţiei academice, și este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român pentru a propune celor peste 300 de studenţi din peste 50 de ţări un dialog poetic despre majorităţi şi minorităţi şi despre rolul artei în crearea de legături, fără segregare socială etnică, fără prejudecăţi despre culturi mari sau mici.

 

Horváth Benji își descrie demersul poetic de astăzi prin faptul că “minoritatea şi majoritatea au întotdeauna foarte mult de învăţat reciproc. Este şi o datorie a mea, prin actul meu artistic, să facilitez aprecierea şi apropierea reciprocă, să ajut înţelegerea şi rezolvarea diferenţele. Unii au nevoie şi de ceilalţi şi invers, pentru a forma o unitate mai bogată cultural”.

 

Benji Horvath (30 de ani) s-a născut în Târgu Mureş, a studiat filosofie şi istoria religiilor în Budapesta, a publicat trei volume de poezie și este trăducător și redactor al revistei literare maghiare Helikon din Cluj-Napoca.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare