Schimbări meteorologice semnificative în România: Precipitații moderate și temperaturi neobișnuit de ridicate

METEO. În perioada imediat următoare, România se pregătește să experimenteze schimbări semnificative în condițiile meteorologice, potrivit anunțurilor Administrației Naționale de Meteorologie. Cu precipitații moderate în unele regiuni și temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă în altele, țara se confruntă cu o varietate de fenomene meteorologice.

Conform informațiilor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie, în următoarele două zile se așteaptă precipitații moderate în mai multe județe, mai ales sub forma ploii. Cu toate acestea, la altitudini de peste 1.700 de metri, acestea vor lua forma lapoviței și ninsorii, contribuind la depunerea unui nou strat de zăpadă.

Pentru avertismentul și monitorizarea fenomenelor meteorologice, au fost emise coduri galbene pentru Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali. Aceste avertizări sunt valabile până la joi, ora 22:00, și indică acumulări semnificative de apă, între 25 și 30 de litri pe metru pătrat, cu posibilitatea de a depăși 40 de litri pe metru pătrat în anumite zone. De asemenea, între miercuri la ora 10:00 și vineri la aceeași oră, un cod galben de intensificări ale vântului va fi în vigoare în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali, cu ninsori viscolite la altitudini de peste 1.700 de metri. Vitezele vântului vor atinge între 60 și 80 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăși 90… 100 km/h, generând condiții de viscol.

În ciuda condițiilor meteorologice din țară, Bucureștiul pare să rămână relativ protejat de vremea extremă. În intervalul 3 ianuarie, ora 10:00 – 4 ianuarie, ora 8:00, se prognozează temperaturi mai ridicate decât media pentru această perioadă, cu o maximă în jur de 11 grade Celsius și o minimă între 2 și 4 grade Celsius. Cerul va fi înnorat în prima parte a zilei, cu șanse reduse de ploi slabe, urmate de îmbunătățirea condițiilor meteorologice și un vânt slab și moderat.

Pentru intervalul 4 ianuarie, ora 8:00 – 5 ianuarie, ora 8:00, se prevede o schimbare remarcabilă a vremii în București. Temperaturile vor atinge nivele deosebit de ridicate pentru această perioadă, cu o maximă între 13 și 15 grade Celsius și o minimă între 2 și 4 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări sporadice în a doua parte a zilei, când există șanse pentru ploi slabe. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 35… 40 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare