SE DĂ VERDICTUL – Richard Balint, nominalizat la Premiile UNITER pentru Mr. Lockhart din „Navigatorul”, spectacol al Teatrului Național Târgu Mureș

0
136
Richard Balint (foto: Teatrul Național Târgu Mureș)

PREMIILE UNITER. Actorul bihorean Richard Balint, nominalizat la premiul UNITER pentru “Cel mai bun actor în rol secundar”, pentru rolul Mr. Lockhart din spectacolul „Navigatorul” de Conor McPherson (regia Cristian Juncu, spectacol al Teatrului Național Târgu Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”) află în această seară verdictul juriului, respectiv dacă, la a treia nominalizare va reuși să câștige prestigiosul premiul al teatrului românesc.

 

Balint, care a mai fost premiat la diferite festivaluri internaționale pentru rolul Mr. Lockhart, „concurează” pentru acest prestigious premiu cu Alexandru Jitea (nominalizat pentru rolul Mitch din spectacolul „Un tramvai numit dorință” de Tennessee Williams, regia Claudiu Goga la Teatrul Metropolis din București) și cu Ionuț Vișan (pentru rolul Medvedenko din spectacolul „Pescărușul” de A.P. Cehov, regia Andrei Șerban la UNTEATRU din București).

 

Ediția din acest an a Galei Premiilor UNITER va avea loc în această seară, la Teatrul Național Cluj-Napoca.

 

Richard Balint este actor al Teatrului Regina Maria din Oradea, și colaborează cu Teatrul Național Târgu Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”. El a mai fost de două ori nominalizat la Premiile UNITER, pentru roluri jucate în piese montate la Teatrul Regina Maria: în 2006 a fost nominalizat pentru rolul doctortului Caius din „Nevestele vesele din Windsor”, după William Shakespeare, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză, iar în 2016 a fost nominalizat la “Cel mai bun actor în rol principal” pentru interpretarea rolului Gorge în spectacolul „Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas”, de Denis Kelly, în regia lui Bobi Pricop.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ