Se extind rețelele de gaze naturale în județul Mureș

ENERGIE. Doamna deputat Dumitrița Gliga ne informează pe pagina sa de Facebook despre noile rețele de distribuție de gaze naturale în județul Mureș.

Comunele PSD din județul Mureș care au depus cereri de finanțare pentru extinderea sau înființarea rețelelor de distribuție a gazului natural, includ Adi Dea, Band, Deda și Viișoara, iar scopul este de a aduce beneficii semnificative comunităților lor.

În plus, 19 proiecte au fost depuse în județul Mureș prin intermediul programului “Anghel Saligny.” Aceste proiecte vizează dezvoltarea, înființarea sau extinderea rețelelor de gaze naturale în diferite localități din județ. Prin aceste inițiative, se urmărește îmbunătățirea calității vieții locuitorilor și contribuția la dezvoltarea economică a regiunii.

Inițiativele PSD din județul Mureș în domeniul infrastructurii de gaze naturale au fost susținute încă din 2016, când s-au inițiat discuții la nivel guvernamental pentru introducerea gazului metan în zonele Valea Mureșului Superior și Valea Gurghiului.

De menționat că, în 30 mai 2022, Camera Deputaților, cameră decizională, a votat proiectul de lege privind Programul Național de Investiții “Anghel Saligny.” Acest program prevede finanțări de la bugetul de stat în valoare de 65 de miliarde de lei la nivel național.
Se așteaptă ca aceste investiții să contribuie semnificativ la dezvoltarea economică a regiunii și la bunăstarea locuitorilor săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare