Senatul României împlinește 160 de ani: cheltuieli de 1 milion de lei pentru organizarea evenimentului aniversar

EVENIMENT. Astăzi, Senatul României sărbătorește 160 de ani de la înființare în țara noastră. Organul de stat a fost creat prin intermediul documentului constituțional cunoscut sub numele de “Statutul dezvoltator al Convenției de la Paris”.

La aceste festivități aniversare vor participa, pe lângă actualii membri ai Senatului, și foștii președinți ai forului legislativ, reprezentanți ai autorităților statului și ai misiunilor diplomatice acreditate în România. Conform unui Memorandum intern, la recepția organizată de președintele Senatului cu această ocazie vor fi invitate aproximativ 750 de persoane. Memorandumul prevede oferirea de cadouri simbolice pentru participanți, achiziționarea de aranjamente florale, plachete aniversare, medalii, albume, pixuri și agende.

Estimările financiare pentru organizarea evenimentului aniversar indică o sumă de aproximativ 1 milion de lei, care include toate cheltuielile prevăzute pentru decoruri, cadouri și alte necesități ceremoniale.

Înființarea Senatului a avut loc prin adoptarea Statutului dezvoltator al Convenției de la Paris, un act aprobat prin plebiscit în luna mai 1864 și promulgat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Prima ședință a Senatului României a avut loc la data de 6 decembrie 1864.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare