SPORT INEDIT – O echipă din județul Mureș participă la prima Cupă a României la padbol

0
97

PADBOL. Vineri, 1 octombrie, în Complexul Sportiv Național Lia Manoliu din București, la doar 100 de metri de Arena Națională, se dispută, pe trei terenuri simultan (unde luna trecută a avut loc Turneul European de Padbol), prima ediție a Cupei României la padbol (similar cu jocul cunoscut sub denumirea labtenis/tenis cu piciorul), un sport care este practicat în acest moment la nivel competițional în 17 orașe din țară.

 

La competiție participă 20 de echipe de dublu, acestea fiind împărțite de organizator (Asociația Română de Padbol) în 4 grupe a câte 5 echipe. Meciurile se desfășoară cu mingi marca SenseBall. La faza finală a competiției participă 20 de echipe din capitală și 9 județe (din București și județele Dolj, Giurgiu, Timiș, Prahova, Vaslui, Hunedoara, Galați, Dâmbovița și Mureș).

 

Una dintre cele 20 de echipe care vizează cucerirea primei Cupe a României din istoria sportului în țară este din județul Mureș, Padbol Sighișoara, formată din tinerii jucători Valeriu Stanciu (24 de ani, este administratorul clubului și cel care a adus sportul în Sighișoara – a înființat clubul/terenurile prin programul România Start-Up Plus) și Daniel Mark Barabaș.

 

Padbol Sighișoara a fost inclusă în Grupa A, alături de echipe din Galați (2), Craiova și Cugir. Clubul de padbol din Sighișoara s-a înființat în anul 2019 și activează la nivelurile de copii, juniori și seniori, pe Aleea Trandafirilor nr. 9 (cartier Bărăgan).

 

Padbolul, o variantă modernă și mult mai dinamică a laptenisului, este o fuziune între fotbal, tenis, padel și squash, fiind un sport inventat în anul 2010, în Argentina. Se joacă pe un teren înconjurat cu sticlă, mingea putând fi proiectată în pereți (ca la squash), fapt care dă jocului o dinamică deosebită. Există chiar și o Federație Internațională de Padbol și, evident, în România și o asociație națională, asimilată federației.

 

* Foto: @Asociația Română de Padbol

 

Andrei TUDORAN

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ