STOP JOC – Prefectul Dușa cere revocarea hotărârii prin care primarul Florea viza îndatorarea municipiului Târgu Mureș cu 90 de milioane de lei

EDITORIAL. Surprinde gafa primarului Dorin Florea, edil de pe vremea când în Mureș se scăldau ihtiozaurii – implicit cu experiență în administrație (cel puțin asta se presupune, că în 19 ani de când e primar, măcar experiență a căpătat)! Prefectul Mircea Dușa a cerut revocarea Hotărârii Consiliului Local Târgu Mureș (din 31 ianuarie) prin care majoritatea aleșilor și-au dat girul ca Primăria să acceseze un credit bancar de 90 de milioane de lei.

 

Care a fost gafa lui Florea? Introducerea acestui proiect de hotărâre în regim de urgență pe ordinea de zi – Dușa zice că anvergura și impactul bugetar al proiectului ar fi impus parcursul prevăzut de lege (respectiv dezbatere publică și analiză în cadrul comisiilor de specialitate din Consiliul Local). Deci, hotărârea care dădea dreptul instituției conduse de Florea să ia un credit de 90 de milioane de lei, care ar fi îndatorat orașul pentru următorii 13 ani, va fi anulată (fie prin revocare, fie prin decizie administrativă).

 

Sigur, o să urmeze niște ciocniri în instanța de contencios administrativ, dar deocamdată creditul nu poate fi luat. Probabil Florea o să mai dispună împărțirea unor manifeste lacrimogene (cum a procedat și în cazul cu nevotarea subvenționării firmei private Siletina, punându-le pensionarilor săraci care câștigă 1.500 de lei pe lună în plasele cu mâncare plătită din banii orașului), dar e inutil. Hotărârea e blocată. Iar Dușa (un pesedist) o să se adauge listei “alianței intereselor”, alături de PNL, POL și PMP, care vor răul orașului. Să vărsăm o lacrimă…

 

Și PNL salută decizia lui Dușa, despre care președintele filialei municipale, Ervin Molnar, spune că e o confirmare suplimentară a deciziei PNL de a-i exclude din partid pe cei cinci consilieri locali liberali care au votat (fără acceptul Biroului Politic Local al partidului) în favoarea aprobării respectivei finanțări.

 

Suplimentar, Molnar îi mai trage un ciocan politic lui Florea, consemnând aproape cinic că face “încă un apel la primarul și la viceprimarii municipiului Târgu Mureș să respecte legea și să dovedească, măcar în ultimul an de mandat pe care îl mai au la conducerea orașului, echilibru și cumpătare față de cheltuirea banului public”. Păi, cum? Până acum n-au fost cumpătați cu cheltuirea banilor orașului? I-au sifonat, sau ce? Aaa, bine, c-au cheltuit 2 milioane de euro în acest mandat doar pentru concerte gratuite pentru electorat nu se pune! E o investiție electorală și se pliază pe strategia antică, de la Juvenal citire: Panem et circenses (Pâine și circ).

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare