STUDIU DE CAZ – În pandemie, credite vs. depozite bancare în județul Mureș: cât și pentru ce ne îndatorăm și cât economisim

0
303

ANALIZĂ. Județul Mureș se află pe locul 12 într-un clasament național privind creditarea populației, efectuat în baza datelor cuantificate de Banca Națională a României (după Bucureşti-Ilfov, Cluj, Timiş, Braşov, Constanţa, Iaşi, Dolj, Prahova, Argeş, Bihor și Sibiu).

 

La sfârșitul lunii septembrie 2020, soldul creditelor populaţiei și firmelor din judeţul Mureş era de 4,5 miliarde de lei, cu 0,6% mai mic decât în septembrie 2019. Din acest sold total, creditele populației însumau 2,4 miliarde de lei (dublu față de septembrie 2019) – circa 60% din credite sunt pentru locuințe -, iar ale firmelor erau de 2,1 miliarde de lei.

 

În schimb, populația și firmele din județul Mureș aveau depozite bancare a căror total era de aproape trei ori mai mare decât cel al creditelor. Tot la sfârșitul lunii septembrie 2020, populația și firmele din Maramureș totalizau depozite bancare de 12,5 miliarde de lei (o creștere de peste 70% față de septembrie 2019).

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ