TEDxCornisa Women – evenimentul începutului de noiembrie, la Târgu Mureș (10 doamne minunate)

EVENIMENT. Conferința TEDxWomen Cornisa Târgu Mureș va avea loc sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 15:00, la Centrul Cultural “Mihai Eminescu” din Târgu Mureș și are, printre invitați, nume de primă mărime ale vieții publice din România: Maia Morgenstern – actriță, Elena Lasconi – primar, Elena Lotrean – fondatoarea primei școli finlandeze din România, Consul onorific al Finlandei la Sibiu, Mihaela Bilic – medic, nutritionist, Denisa Florea – psiholog, Marinela Ardelean – inițiatoarea proiectului Wines of Romania, Briena Stoica – profesor Merito, Smaranda Enache – fost Ambasador al României în Finlanda, Denise Rifai – journalist, Odeta Nestor – antreprenor.
 

 
La nivel global, TED este un eveniment anual, în care cei mai importanți gânditori din lume sunt invitați să-și împărtășească pasiunile. TED a început în 1984 ca o conferință în care temele de tehnologie, divertisment și design convergeau, ajungând ca astăzi, TED să acopere toate domeniile în mai mult de 100 de limbi.
TED este dedicat răspândirii ideilor creative, de obicei sub formă talk-urilor scurte, de maximum 18 minute, dar de mare impact.

TED este o organizație non-profit dedicată „Ideilor care merită împărtășite”. Începută ca o conferință de patru zile în California, TED a crescut global, susținându-și misiunea prin multe inițiative.
Cele două conferințe anuale TED invită cei mai importanți gânditori și întreprinzători din lume, să vorbească timp de 18 minute (sau chiar mai puțin). Toate talk-urile sunt apoi disponibile pe site-ul TED.com.

În spiritul ideilor care merită să se răspândească, TEDx este un program de evenimente locale, auto-organizate, care aduce laolaltă oameni dornici să trăiască experiența TED. În cadrul unui eveniment TEDx, talk-urile speakerilor, video-urile TED, momentele de performance se combină pentru a crea o experiență ce va stimula discuții profunde și conexiuni puternice între participanți.

TEDx este un eveniment complex, scopul lui fiind de a reuni minți luminate capabile să împărtășească idei dintr-o gamă largă de subiecte, toate în spiritul încurajării învățării, inspirației și exaltarii. Mai mult decât atât, spiritul TEDx promovează un sentiment de comunitate, astfel încât, odată ce ziua evenimentului sosește, participanții se vor simți confortabili și deschiși față de experiența TED.

La Târgu Mureș, TEDx Cornisa a fost gândit ca un eveniment care să pună în valoare brandul Târgu Mureșului, din perspectivă universitară. Cornișa este poate cel mai dinamic loc al Târgu Mureșului și asta se simte în serile în care studenții sunt în zona căminelor.
În Cornișa se află sediul UMFST, una dintre cele mai importamte universități din România, campusul universitar, dar și Casa de Cultură, un obiectiv cultural, dar poate insuficient pus în valoare.
Asta se vrea TEDx Cornisa: să aducă vibrație și idei.

În luna iunie, prima ediție sub brandul TEDxCornisa, a fost un eveniment care s-a bucurat de ecouri deosebite și care a avut câteva discursuri cu adevărat memorabile. Apoi deținătorii de licențe TED au fost invitați să aplice pentru un eveniment care va fi organizat la nivel global, între 25 octombrie și 7 noiembrie.
Biletele pentru conferința TEDxCornisa Women, din 5 noiembrie, de la Târgu Mureș se pot achiziționa exclusiv online, pe www.tedxcornisa.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare