TÎRGU MUREȘ – Premiera spectacolului „Împăratul muștelor”, sâmbătă, la Teatrul Național

TEATRU. După spectacolul de mare succes „Băieţii din strada Pal” (2014), Vidovszky György montează din nou la Teatrul Naţional Tîrgu Mureş. De data aceasta, regizează spectacolul „Împăratul muștelor”, o adaptare scenică a romanului omonim al Laureatului Premiului Nobel, William Golding, care va avea premiera sâmbătă, 14 aprilie 2018, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Național Tîrgu Mureș.

 

„Împăratul muștelor” este un joc de supravieţuire cu adolescenţi pe scenă, o parabolă anxioasă despre ceea ce suntem, ce am putea deveni dacă… În timpul războiului atomic, în urma unui accident de avion, un grup de băieţi şcolari ajunge pe o insulă nelocuită. La început, aventura fără adulţi pare interesantă: bogăţia insulei, sentimentul de libertate îi fascinează. Încearcă să-şi organizeze viaţa bazându-se pe modele sociale bine cunoscute: îşi aleg un lider, organizează şedinţe şi trasează sarcini între ei.

 

Grupul însă se împarte destul de repede în două tabere. Liderul ales, Ralph, vede în menţinerea arderii focului singura speranţă de scăpare, în timp ce adversarul său, Jack, adeptul vânătorii, devine împătimitul cărnii. Între timp, frica pune stăpânire pe ei, odată cu apariţia unui monstru misterios.

 

Următoarele spectacole au loc duminică, 15 aprilie 2018, de la ora 17, și luni, 16 aprilie 2018, ora 19. Spectacolul este recomandat persoanelor peste 12 ani şi este supratitrat în limba română. Vidovszky György este un regizor cu practică de pedagogie dramatică de un deceniu şi jumătate. Montează în primul rând spectacole de tineret, cu distribuţie formată din tineri de vârstă şcolară, fără studii teatrale.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare