TRAGERE LA SORȚI – Află cu cine joacă Avântul Reghin în Cupa României: meciul are loc în deplasare

FOTBAL. Avântul Reghin, singura echipă mureșeană calificată în turul IV al Cupei României, are o șansă bună de a se califica în 16-imile competiției, etapă din care intră și echipele din Liga Națională, tragerea la sorți desemnându-i o adversară din Liga a III-a. Reghinenii vor juca cu ACS Industria Galda de Jos, echipă din județul Alba care din acest sezon activează în seria a V-a, în care joacă și Avântul.

 

În debutul acestui campionat, Industria Galda a pierdut ambele meciuri (cu 2-0, în deplasare, cu echipa a doua a CFR Cluj și cu 1-0, acasă, cu Sticla Arieșul Turda). În sezonul trecut, echipa din Alba a activat în seria a IV-a, terminând campionatul pe locul 10 (din 16 competitoare).

 

Industria Galda s-a calificat în etapa a IV-a a Cupei României după ce a trecut în turul anterior, în deplasare, după lovituri de la 11 metri, cu 4-6 de sibienii de la Măgura Cisnădie (echipă de Liga a III-a) – scorul a fost 1-1 (1-1) după cele 90 de minute, la loviturile de departajare cei din Galda au avut un procentaj de 100%, înscriind 5 goluri din cinci lovituri.

 

Și Avântul Reghin a avut nevoie de prelungiri pentru a se califica în această fază a competiției, trecând cu 3-5 (1-2, 3-3) de conjudețeana din Liga a IV-a Unirea Ungheni – pentru cei de la Unirea au înscris Bungărdean (20), Ruja (84) și Căliani (86), iar pentru reghineni au marcat Cristian Chirilă (9), Adrian Murar (27), David Potor (74), Florin Truţă (105) și Nicolas Berki (117).

 

Meciul Industria Galda de Jos – Avântul Reghin se va disputa pe terenul formației din Alba, în perioada 10-12 septembrie 2019. În această fază competițională se dispută 18 meciuri, pe lângă cele 27 de câștigătoare din turul trecut intrând în joc şi ultimele nouă echipe din Liga 2 (conform clasamentului din sezonul trecut).

 

Meciurile se joacă într-o singură manșă, pe terenul echipei de eșalon inferior sau mai slab clasate în sezonul precedent în campionat. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se joacă încă două reprize de prelungiri, iar dacă egalitatea va persista se vor executa lovituri de departajare. Echipele programate în Cupa României nu pot renunţa la jocuri, sub sancţiunea retrogradării în eşalonul inferior din campionatul în care participă.

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare