TRANZACȚIE – Holdingul Danubius din Ungaria a devenit unic proprietar al celor trei hoteluri din Sovata și a scos firma Balneoclimaterica de pe bursă

0
580

SOVATA. Holdingul din Ungaria Danubius Hotel Group (denumirea completă este Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Zártkörűen Működő Részvénytársaság – în limba engleză, Danubius Hotel and Spa Private Company Limited by Shares) a devenit unic acționar al Balneoclimaterica SA, societate care deține trei hoteluri în stațiunea mureșeană Sovata, și a primit acceptul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) privind retragerea acțiunilor de la tranzacționare și radierea societății de pe bursă.

 

Operațiunea de răscumpărare a 4% din acțiunile Balneoclimaterica SA care-i lipseau din panoplie lui Danubius s-a cifrat la aproape 4,2 milioane de lei și a fost posibilă prin procedura de retaregere a acțiunilor deținute de acționarii minoritari, la prețul stabilit de evaluatorul autorizat (15,75 lei/acțiune).

 

Astfel, Danubius, care deținea înaintea operațiunii 96% din acțiunile Balneoclimaterica, a plătit cele 266.220 de acțiuni aflate în posesia Statului Român (1,86%), persoane fizice (2,01%) și persoane juridice (0,12%). Strategia a fost anunțată pentru prima dată de msnews în noiembrie 2019 (detalii AICI)

 

Investiția a fost motivată de prognoza specialiștilor de la Danubius conform căreia piaţa de health spa din România are potențial de creștere cu peste o treime în următorii 5 ani, iar nămolul de Sovata reprezintă una dintre cele mai importante şi mai valoroase resurse naturale curative – doar anul trecut, din Lacul Ursu din Sovata au fost extrase peste 220 de tone de nămol (acesta este reintrodus în lac după ce este folosit la terapii, pentru a-și relua circuitul natural și a se reechilibra).

 

În acest moment, Danubius, care anul trecut și-a reunit 26 de hoteluri-spa sub un nou brand, Ensana, deține 100% din acțiunile firmei românești care are în patrimoniu trei hoteluri din stațiunea mureșeană, reunite în clusterul Sovata Ensana Health Spa Hotels: Danubius Health Spa Resort (4 stele), Danubius Health Spa Resort Brădet (4 stele) şi Ursina Ensana Health Spa Hotel (3 stele) – ultimul fiind fostul Hotel Făget, ridicat de la două la trei stele, printr-o investiție de aproximativ 8 milioane de euro, demarată în 2018).

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here