Makkai Grigore, Dorin Florea, Kelemen Hunor

UDMR – Ipocrizia lui Kelemen în privința unei concluzii adevărate: Makkai nu este viceprimarul maghiar, ci viceprimarul lui Florea

ANALIZA UNUI FAPT. Întâmplarea deja-i știută, fiind propagată în spațiul public, dar o rememorăm pe scurt doar pentru că e baza prezentei scrieri: președintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat într-un  interviu pentru agenția maghiară de presă MTI că viceprimarul Makkai Grigore “Gergely” nu mai este de mult viceprimarul UDMR al municipiului Târgu Mureş, ci este „viceprimarul lui Dorin Florea”.

 

În esență, declarația lui Kelemen este una reală și de notorietate pentru observatorii scenei politice târgumureșene, deși are substrat electoral 100%, el fiind deja în precampanie pentru alegerile prezidențiale în care are ZERO șanse de reușită (obiectivul UDMR fiind altul decât imposibila câștigare a alegerilor, respectiv negocierile pentru oferirea sprijinului într-un ipotetic tur II, în schimbul reintrării la guvernare, așa cum a procedat de fiecare dată principala organizație a minorității maghiare din România). Însă esența declarației lui Kelemen e ipocrizia de care dă dovadă politicianul UDMR.

 

Într-o tentativă de argumentare a toxicității pentru comunitatea maghiară din municipiul reședință de județ din Mureș a fostului meteorolog Makkai, Kelemen a explicat cum UDMR Mureş i-a retras acestuia sprijinul politic în octombrie 2018, cerându-i să demisioneze din postul de viceprimar (pentru excursia pe bani publici în Coreea de Sud pentru a implementa pacea mondială), dar Makkai a ignorat solicitarea forului care l-a desemnat în funcția administrativă (rambursând totuși contravaloarea excursiei exotice decontate din banii orașului).

 

În consecință, a rămas viceprimar, iar UDMR nu-l exclude din partid, de rușine (“se poate ajunge la proces și nu vrem să ne facem de râs în faţa instanţei”). Kelemen a reiterat pierderea sprijinului politic al lui Makkai, după ce viceprimarul UDMR din Târgu Mureș a continuat să-l servească pe cel care îl controlează, primarul Dorin Florea, aprobând campania scrisorilor trimise cetățenilor, în care UDMR era făcută troacă de porci și responsabilă pentru eșecurile administrației controlate totalitar, de aproape 20 de ani, de autocratul Florea.

 

Aparent, totul e corect expus. Ce nu e corect și e o argumentație ipocrită? Argumentul menținerii lui Makkai în funcția administrativă (vă amintiți, “să nu ne facem de rușine, că noi, cei de la UDMR, suntem oameni serioși”). Acesta este un argument fals, ipocrit. De ce? Pentru că, de fapt, Makkai poate fi schimbat cu lejeritate din funcția de viceprimar, fără să fie exclus din partid, UDMR deține 10 consilieri locali și are nevoie doar de încă două voturi pentru a reuși schimbarea viceprimarului, voturi pe care sunt sigur că POL (de exemplu, care are trei consilieri locali) le-ar da fără nicio remușcare sau condiționare.

 

Așa că, să ne-nțelegem: Makkai a rămas viceprimar UDMR pentru că-i permite UDMR. Orice alt argument e mincinos. Mai bine zicea Kelemen ca-n bancul cu țăranul care-și duce mârțoaga la târg: că l-a lăsat în funcție să-l facă de rușine – chiar dacă nu mai servește comunității maghiare din Târgu Mureș, ci s-a înrolat husar în oastea controlată de primarul Florea, și în curând o să fie lăsat la vatră… pentru că acesta pare a fi sfârșitul carierei politice a lui Makkai (dragoste cu sila, nu se poate – se numește viol).

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare