ULTIMUL MECI AL ANULUI – Unirea Ungheni se întoarce cu un punct din derby-ul de la Cugir și iernează pe locul 3 în serie

0
107

FOTBAL – LIGA A III-A. Sâmbătă, 4 decembrie 2021, pe Arena CSO din Cugir, în meci contând pentru etapa a 15-a a Ligii a III-a, Metalurgistul Cugir a încheiat la egalitate, 1-1 (1-1), meciul cu mureșenii de la Unirea Ungheni. Meciul, arbitrat de o brigadă condusă la centru de Mădălin Alexandru Dumitru din Piteşti, a opus echipele de pe locul 2 vs. locul 3.

 

Antrenorul Dan Stupar a început partida cu următorul 11: Vlasa – Bîrsan, Birtalan, Bucur, Pop – Iuga, Săvoaia, Toboşaru, Cîrloanţă – Culda, Astafei (cpt.). Gazdele puteau emite pretenții de favorită, în contextul în care au câștigat ultimele 5 meciuri pe teren propriu, însă și Unirea venea după 6 meciuri fără înfrângere și aveau ca atuu suplimentar prezența pe teren a golgheterului Seriei a 9-a, Victor Astafei (care a marcat aproape jumătate din golurile Unirii). Până la urmă mureșenii au reușit să-și păstreze invincibilitatea și în ultimul meci al anului 2021.

 

Unirea a deschis scorul în min. 13, Astafei deviind din apropiere în poarta lui Opric, tot un mureșean, fundașul Birtalan, înscriind și cel de-al doilea și ultimul gol al meciului, în min. 30, însă în propria poartă (autogol în urma unei devieri neinspirate a unei centrări a lui Şaucă).

 

În repriza secundă, gazdele au avut ocazia să se desprindă în învingătoare, însă rând pe rând Lupu, Rus şi Şuteu au irosit şansele. Însă și Unirea s-ar fi putut întoarce victorioasă la Ungheni, Astafei având o ocazie uriașă, cap din 4 metri, dar Opric a respins printr-o paradă “extraterestră”. Până la final, un rezultat echitabil.

 

Metalurgistul Cugir – Unirea Ungheni: 1-1 (1-1), au marcat Alpar Birtalan (min. 29 – autogol) / Victoraş Astafei (min. 13). În urma acestui rezultat, Unirea Ungheni iernează pe locul 3, cu 29 de puncte obținute din 15 meciuri (9 victorii, 2 egaluri, 4 înfrângeri). Important este că în acest moment Unirea Ungheni este matematic calificată în play-off (unde se califică primele 4 clasate în serie, acestea urmând să dispute câte 9 meciuri, fiecare cu fiecare, tur-retur-tur, primele două urmând să se califice la barajul pentru promovarea în Liga a II-a).

 

Urmează o pauză competițională, următorul meci (etapa a 16-a) fiind programat în 12 martie 2022, pe teren propriu, cu ACS Academia de Fotbal Viitorul Cluj, echipă care s-a clasat pe locul 4 și aspiră la un loc în play-off (se califică primele 4 echipe din serie).

 

* Foto: @ Ziarul Unirea

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ