ULTIMUL MECI DIN 2021 – Avântul Reghin a pierdut la Cluj-Napoca și încheie anul pe locul 8 din 10 echipe

0
360

FOTBAL – LIGA A III-A. Vineri, 3 decembrie 2021, la Baza Sportivă Dan Anca din Cluj-Napoca (teren sintetic), în meci contând pentru etapa a 15-a, ultima din anul 2021, a Ligii a III-a la fotbal, ACS Academia de Fotbal Viitorul Cluj a învins, cu 2-0 (0-0), echipa mureșeană CSM Avântul Reghin.

 

Meciul, arbitrat de o brigadă ordăneană condusă la centru de Adrian Pal, a opus echipele de pe locurile 4 (Viitorul) și 8 (Avântul). În tur, la Reghin, meciul s-a încheiat la egalitate: 2-2. Antrenorul reghinenilor, Vilmoș Stoica, a început partida cu: Bucin – Toth, Suciu, Hasnăș – Bugnar, Harko, Sergiu Chirilă, Nimrod – Șerbănați, Murar, Cristian Chirilă.

 

Deși Viitorul avea trei meciuri fără victorie (ultima a fost în 5 noiembrie, pe teren propriu, cu conjudețeana Sănătatea Cluj) au pornit din postura de favoriți, pentru că oaspeții veneau după o serie mai neagră: 11 meciuri fără victorie. Iar acesta avea să fie al 12-lea.

 

Dacă până acum reghinenii puneau eșecurile și semi-eșecurile pe seama tinereții lotului (în acest sezon fiind promovați mai mulți tineri ca titulari, de nevoie, pentru că în lipsa banilor mulți jucători experimentați au plecat la alte cluburi), acum această motivație nu mai poate fi clamată, pentru că echipa clujeană este practic o echipă de juniori.

 

După o primă repriză echilibrată, clujenii au reușit să se impună prin golurile marcate de tânărul jucător moldovean Mihai Dolghi (19 ani, transferat de la Zimbrul Chișinău via U. Cluj) – joacă în naționala de tineret a Republicii Moldova – și de și mai tânărul mijlocaș Tudor Cociș (are doar 17 ani și el joacă în naționala U17 a României).

 

Academia de Fotbal Viitorul Cluj – CSM Avântul Reghin: 2-0 (0-0), au marcat Mihai Dolghi (min. 65), Tudor Cociș (min. 90+2). În urma acestei noi înfrângeri, Avântul Reghin încheie anul 2021 pe locul 8 din 10 echipe (ultimul care asigură menținerea în Liga a III-a), cu 14 puncte din 15 meciuri (obținute din 3 victorii, 5 egaluri și 7 înfrângeri).

 

Surprinzător, reghinenii au una dintre cele mai bune apărări din Seria a 9-a, însă, în contrapartidă, au și penultimul atac, cu doar 14 goluri marcate (o medie de sub 1 gol pe meci – practic, doar aproape desființata Unirea Alba Iulia, clasată pe ultimul loc, are mai puține goluri marcate decât Avântul).

 

Următorul meci din campionatul regulat are loc în 12 martie 2022, la Reghin, unde Avântul întâlnește liderul neînvins al Seriei a 9-a, CS Hunedoara, o echipă care are o medie de 3,6 goluri marcate pe meci și o linie de clasament impresionantă: 40 de puncte obținute în 14 meciuri (13 victorii, un egal și nicio înfrângere).

 

* Foto generică: @Pixel ProSport

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ