UMFST și extensia sa din Hamburg (UMCH), împreună cu Prof. Dr. Tiberiu Bățagă

MEDICINĂ. Anul Universitar 2022/2023 a început și la extensia din Hamburg (UMCH) a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș, cu deschiderea oficială desfășurată sâmbăta trecută – 24 septembrie 2022.
 
În campusul din Hamburg, înființat de UMFST în urmă cu 4 ani, studiază medicina în limba engleză, 538 de studenți.
Dintre aceștia, 192 studenți încep în acest an, anul I. Studenții din prima promoție (2018), care au ajuns deja în anul IV, încep învățământul clinic în cele 15 spitale cu care universitatea are contracte de colaborare.
 
Un corp profesoral format din cadre didactice tinere și performante din Târgu Mureș alături de medici din Germania, asociați universității pentru învățământul clinic, transformă pas cu pas visul tinerilor din 17 țări de a deveni medici, în realitate.
 
Totodată din acest corp profesoral face parte și Prof. Dr. Tiberiu Bățagă, sporind prestanța și renumele târgumureșean în rândul comunității germane, de care suntem foarte mândri.
 
Renumele românesc este de asemenea sporit și de una dintre disciplinele obligatorii pe care le studiază studenții internaționali la Hamburg, alături de disciplinele de specialitate – Cultură și civilizație românească.
Astfel UMFST reușește să sprijine multiculturalitatea, să promoveze valoarea națională și lucrurile frumoase peste hotare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare