UMFST vă invită la lansarea cărții „Frumoasă era Sena pe sub florile mele” de Adrian Cioroianu

UMFST. Biblioteca Județeană Mureș și Facultatea de Științe și Litere „Petru Maior”, UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, invită comunitatea academică să participe marți, 28 mai 2024, ora 18:00, la evenimentul de lansare a cărții „Frumoasă era Sena pe sub florile mele” (Ed. Curtea Veche, 2023), scrisă de istoricul Adrian Cioroianu.
Evenimentul se va desfășura în Sala Bibliotecii de Științe și Litere (str. Nicolae Iorga, nr. 1), în prezența autorului și va fi urmat de o sesiune de autografe.
Adrian Cioroianu este cunoscut atât ca istoric, autor, jurnalist, eseist, dar și pentru activitatea sa diplomatică. Prin cartea sa, autorul ne invită la o analiză a societății franceze din ultimii ani, din perioada mandatului de ambasador al României la UNESCO. Crâmpeie de cotidian francez, file de istorie, dar și de viață, aspecte legate de patrimoniu, dar și de tumultul străzii, toate acestea răzbat din paginile volumului.
Volumul va fi prezentat de prof. univ dr. Corina Teodor și prof. univ. dr. Alexandru Cistelecan, iar moderatorul evenimentului va fi dr. Monica Avram, directorul Bibliotecii Județene Mureș.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare