Vreme neobișnuită în plină vară, în România: brumă grosă și aer de toamnă

METEO O situație cu totul surprinzătoare a luat prin surprindere locuitorii României în mijlocul verii. Miercuri dimineață, în diverse zone ale țării, o scenă de toamnă timpurie s-a desfășurat în fața ochilor lor, cu un strat consistent de brumă și temperaturi care amintesc de sezonul rece.

Deși suntem încă la câteva luni distanță de iarna propriu-zisă, parcă natura a decis să aducă o pata de culoare toamnatică în mijlocul verii. În această dimineață de august, locuitorii din Miercurea Ciuc au fost treziți din somn de o panoramă de toamnă, în locul așteptatei zile însorite.

Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât oamenii aveau pregătită garderoba de vară, dar au fost nevoiți să scoată din dulap haine mai groase, specifice sezonului de toamnă. O pătură consistentă de brumă acoperea pământul, aducând cu sine amintiri ale sezonului rece, iar termometrele înregistrau doar 5 grade Celsius.

În afara Miercurei Ciuc, alte localități au fost afectate de această schimbare bruscă a vremii. Locuitorii din Bucinu, Joseni și Toplița au simțit și ei frigul neobișnuit pentru această perioadă.

Specialiștii în meteorologie explică că temperaturile scăzute sunt caracteristice doar dimineților, iar în cursul zilei, soarele revine și aduce cu el temperaturi mai ridicate, cu care oamenii trebuie să se obișnuiască.

Astfel, acest fenomen neașteptat a adus o notă de originalitate în plin sezon estival, oferind locuitorilor o ocazie de a simți aroma toamnei în avans și de a se adapta la variațiile de temperatură specifice acestei perioade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare