Zau de Câmpie atrage o investiție record de 30 de milioane de euro din fonduri europene

INVESTIȚIE. Comuna Zau de Câmpie se bucură de o alocare semnificativă de fonduri europene în valoare de 30 de milioane de euro. Această sumă reprezintă o realizare remarcabilă, fiind de zeci de ori mai mare decât bugetul de funcționare al comunei, evaluat la aproximativ 3 milioane de lei.

Unul dintre cele mai importante proiecte a fost implementat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), având o valoare de aproximativ 8 milioane de euro. Acest proiect viza extinderea rețelei de apă și canalizare în satele aparținătoare comunei.

De asemenea, educația a fost beneficiarul unor investiții semnificative prin intermediul Programului Operațional Regional. Primarul comunei, Alexandru Iurian, a subliniat că finalizarea acestor proiecte este o prioritate de prim ordin. Printre acestea, se află două școli, una urmând să beneficieze de mansardare și reabilitare, iar cealaltă de modernizare pentru clasele V-VIII. Proiectele sunt în stadii avansate, iar recepțiile sunt în curs de desfășurare.

Primarul a menționat că există și alte 9 proiecte depuse la minister pentru evaluare, subliniind importanța continuării investițiilor în dezvoltarea comunității.

În prezent, se desfășoară un proiect pentru reabilitarea energetică a clădirii Primăriei, având ca scop reducerea costurilor la facturile de energie. Această inițiativă reflectă angajamentul autorităților locale în promovarea sustenabilității și eficienței energetice.

Aceste investiții substanțiale din fonduri europene reprezintă un impuls semnificativ pentru progresul și dezvoltarea durabilă a comunei Zau de Câmpie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare