Zilele Europene ale Arheologiei celebrate la Muzeul Județean Mureș

ARHEOLOGIE. Cercetările arheologice recente de la Brâncovenești au dezvăluit numeroase vestigii, inclusiv case și gospodării din epoca romană, care oferă o imagine detaliată a vieții cotidiene din acea perioadă.

În cadrul Zilelor Europene ale Arheologiei, Muzeul Județean Mureș invită publicul la o călătorie în epoca romană, la Castelul din Brâncovenești, sâmbătă, 15 iunie 2024, între orele 11:00 și 17:00.

În secolele II-III, trupele auxiliare de călăreți erau esențiale în armata romană, apreciate pentru abilitățile și loialitatea lor. Iliria, situată în vestul Peninsulei Balcanice, era renumită pentru războinicii săi curajoși. Romanii recrutau soldați din această regiune pentru trupele auxiliare, oferindu-le cetățenia romană după 25 de ani de serviciu militar.

Membrii și voluntarii Asociației “Milites Marisensis” vor prezenta echipamente și exerciții militare romane. De asemenea, copiii vor avea ocazia să participe la activități de pedagogie muzeală, explorând viața de zi cu zi a soldaților și civililor romani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare