Ziua desenului – 16 mai

SĂRBĂTOARE. Ziua desenului este sărbătorită pe 16 mai, iar cel mai bun mod de a o sărbători este să te exprimi prin a desena tot ceea ce îți place. Știați că desenul este o artă strâns legată de istoria? Chiar și oamenii cavernelor, care nu învățaseră încă să vorbească, desenau scene de vânătoare pe pereții peșterilor. Astăzi, avem atât de multe instrumente moderne care ne ajută să creăm desene extrem de realiste și artistice, cum ar fi un simplu caiet de schițe și un creion sau o tabletă și un stylus.

Cele mai vechi desene au fost înregistrate încă din jurul anului 10000 î.Hr. Aceste desene erau sculpturi care au fost descoperite în peșteri antice din Europa. În jurul anului 3000 î.Hr., egiptenii antici au făcut desene pe templele lor care prezentau scene din viața lor de zi cu zi. Chiar și transcrierile scrise din acea epocă aveau ilustrații similare care erau desenate cu cerneală. În mod similar, grecii au desenat figuri și modele complicate pe vase de lut. Înainte ca hârtia să fi fost inventată, oamenii foloseau piei de animale și scânduri de lemn pentru a scrie, desena și picta pe ele.

În anii 1400, desenele au jucat un rol eminent în cărțile religioase, care prezentau desene în miniatură care erau realizate manual cu aur și cerneală. Mai târziu, stilurile de desen contemporan au început să devină populare în Europa, deoarece hârtia devenise ușor de procurat peste tot. Artiștii renascentiști au devenit faimoși, iar cerneala era mediul lor preferat. Alte medii, precum creta colorată și cărbunele, erau, de asemenea, folosite pentru a adăuga umbre și a scoate în evidență texturi în desenele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare