“Ziua Rozelor” în Ciumbrud: un festival al frumuseții și creației florale

EVENIMENT. În Ciumbrud, localitate renumită pentru cultura trandafirilor, sâmbătă a avut loc cea de-a XXI-a ediție a evenimentului “Ziua Rozelor”. Acest festival anual, cunoscut pentru aranjamentele impresionante de trandafiri, atrage vizitatori din toată țara și chiar din străinătate, dornici să admire cele mai originale și spectaculoase creații florale.

Parada Rozelor: un spectacol vizual
Evenimentul a debutat cu “Parada Rozelor”, un spectacol plin de culoare și eleganță. Parada s-a desfășurat pe traseul centrul municipiului Aiud – parcul din incinta Liceului “Alexandru Borza” Ciumbrud. Participanții au străbătut acest drum pe biciclete, trotinete, motociclete, autoturisme de epocă și tractoare, toate decorate cu trandafiri. Un element deosebit al paradei a fost “Trenulețul rozelor”, care a oferit transport gratuit vizitatorilor între Aiud și Ciumbrud, contribuind la atmosfera festivă a evenimentului.

Aranjamente florale și soiuri de trandafiri
Vizitatorii au avut ocazia să admire peste o sută de soiuri de trandafiri, prezentate atât în buchete simple, cât și în aranjamente spectaculoase. Printre cele mai impresionante creații s-au numărat un car alegoric și o vază imensă, ambele decorate cu mii de trandafiri, pentru a căror împodobire mai multe persoane au lucrat aproape o zi. Specialiștii prezenți la eveniment au ales “Double Delight” drept “Trandafirul anului 2024”, o recunoaștere a frumuseții și calităților acestui soi deosebit. Toți expozanții au primit diplome de apreciere din partea organizatorilor.

Activități interactive pentru toate vârstele
Pe lângă expoziția de trandafiri, “Ziua Rozelor” a oferit și o varietate de ateliere creative, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Atelierele de pictură pe ceramică au fost foarte populare printre cei mici, în timp ce atelierele de creație florală au atras participanți de toate vârstele, dornici să învețe și să experimenteze cu aranjamentele florale.

Un final spectaculos
Seara s-a încheiat cu un concert extraordinar susținut de îndrăgita artistă Andra, care a adus un plus de magie evenimentului prin performanța sa live. Festivalul s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii, luminând cerul și oferind un final memorabil unei zile dedicate frumuseții și artei florale.

O tradiție de durată
“Ziua Rozelor” din Ciumbrud a devenit o tradiție apreciată și așteptată de mulți, o sărbătoare care celebrează nu doar trandafirii, ci și comunitatea și creativitatea locală. Evenimentul din acest an a fost un succes deplin, aducând împreună oameni din diverse colțuri ale țării și din afara ei, uniți de pasiunea pentru aceste flori minunate.

Astfel, “Ziua Rozelor” nu doar că promovează frumusețea naturală a trandafirilor, dar și spiritul comunitar și tradiția culturală a Ciumbrudului, rămânând un eveniment de referință în calendarul festiv al României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare