Pápai László Zsolt (POL), consilier local Primăria Târgu Mureș

TÂRGU MUREȘ – Consilierul local Pápai (POL) și-a convins colegii din forul deliberativ să nu aprobe o investiție supraevaluată semnalată de msnews

NU DOAR” SCRIEM… În 10 februarie 2019, jurnalistul msnews Andrei Tudoran semnala (AICI) tentativa administrației publice locale condusă de primarul Dorin Florea de a investi 1,4 milioane de lei într-o lucrare efectuată, în condiții aproape similare, în Bârlad cu 351.000 de lei, adică un sfert din cât se pregătea să se plătească în Târgu Mureș. O lucrare mult supraevaluată, care urma să fie plătită din banii orașului. Afacerea consta în acoperirea a două terenuri de tenis din Parcul Municipal cu un balon presostatic pe structura metalică.

 

În 28 februarie, în ședința Consiliului Local (CL) Târgu Mureș, s-a introdus pe ordinea de zi proiectul (care votat urma să devină hotărâre și să fie pus în practică) referitor la această investiție. Proiectul a fost introdus pe finalul ordinii de zi a ședinței… Președintele de ședință, Bakos Levente-Attila (UDMR), a prezentat proiectul „referitor la niște terenuri de tenis de câmp, cu care comisiile au fost de acord”.

 

1,4 milioane de lei vs. 600.000 de lei

 

Deși s-a trecut direct la vot, fără dezbateri, consilierul local Pápai László Zsolt (POL) le-a explicat colegilor că a aflat de pe ziarul online msnews de lucrarea și costurile cu respectiva lucrare din Bârlad.

 

“Îmi pun întrebarea: cum se poate întâmpla ca un cort dublu ca dimensiune să coste de cinci ori mai mult (n.red., Pápai face referire la cel din Târgu Mureș, desi și cortul din Bârlad este prevăzut să poată acoperi două terenuri de tenis, doar că acolo era, deocamdată doar unul construit).

 

Astăzi, mi-a luat 10 minute să cer o ofertă de la o firmă care este în domeniu de 20 de ani (n.red., pentru o investiție cu exact caracteristicile tehnice ale proiectului din Târgu Mureș). Mi-a dat: 600.000 de lei cu TVA inclus. Nicidecum 1,4 milioane de lei! Dar văzând cine înaintează acest proiect, SPUM (n.red., serviciu al Primăriei Târgu Mureș), tot ei au venit și cu acel proiect megalomanic de 400.000 de euro o căsuță de lemn pe Platoul Cornești și alte asemenea investiții benefice orașului”, a spus, ironic, consilierul local Pápai.

 

În fața argumentelor prezentate, viceprimarul Sergiu Papuc, în calitate de initiator al proiectului, a admis că “e nevoie de o atenție mai mare la sume” și că “ulterior se vor aduce clarificări”, însă pe moment a retras proiectul de pe ordinea de zi. Oricum ar fi pe viitor, chiar dacă această investiție se va realiza, cel mai probabil niciun consilier local nu va aproba o investiție mai mare decât oferta primită de Pápai (fără niciun fel de negociere). Așadar, am pus și noi umărul la o economie de minimum 800.000 de lei din banii orașului (cu plăcere!). Dar meritul este al consilierilor locali și, în principal, al lui Pápai. Consemnăm și fapte bune. Să fie primit!

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare