Foto: Asociația Pro Infrastructura

AUTOSTRADA – În ce ritm se lucrează și la ce grad de execuție au ajuns tronsoanele Autostrăzii Transilvania din județul Mureș

A3. În luna octombrie, pe loturile Autostrăzii Transilvania (A3) aflate în lucru în județul Mureș, respectiv porțiunile Iernut – Chețani și Chețani – Câmpia Turzii (lotul 2 și lotul 3 al segmentului Ogra – Câmpia Turzii) au fost raportate progrese ale gradului de execuție, însă aceste progrese sunt reduse.

 

Astfel, pe tronsonul Iernut – Chețani, acolo unde lucrează italienii de la Astaldi, șantierul a progresat cu 2,8%, gradul de execuție al lucrării ajungând la 82,50%. Evident, lucrarea nu va fi finalizată în acest an, așa cum a promis fostul ministru al Transporturilor, pesedistul Răzvan Cuc, termenul de finalizare fiind probabil mai apropiat de estimarea specialiștilor Asociației Pro Infrastructură: mai 2020 (cu sublinierea că au mai rămas de executat puncte critice, sunt nodul Iernut și cele două poduri peste Mureș, de la Bogata).

 

Contractul pentru proiectarea şi execuţia celor 17,9 kilometri dintre Iernut şi Cheţani a fost atribuit în 2016 asocierii de firme Astaldi SpA – Max Boegl România SRL – Astalrom SA – Consitrans SRL pentru suma de 437,63 milioane de lei.

 

În schimb, pe tronsonul Chețani – Câmpia Turzii, constructorul român Straco Group a raportat un progres al șantierului de doar 0,95%, gradul de execuție al lucrării fiind de aproape 30% (lucrarea fiind realizată în proporție de 29,46%). Lucrarea este executată de asocierea de firme SC Straco Grup SRL – SC Specialist Consulting SRL – SC Total Road SRL și are o valoare totală de peste 236 de milioane de lei.

 

Secțiunea 2A Ogra – Câmpia Turzii a Autostrăzii Transilvania a fost împărțită în trei loturi: Ogra – Iernut (3,6 km, finalizată în decembrie 2018), Iernut – Chețani (17,9 km, aflat în lucru, stadiu de execuție 82,50%) și Chețani – Câmpia Turzii (15,6 km, aflat în lucru, stadiu de execuție 29,46%).

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare