BREAKING NEWS! Discursul Giorgiei Meloni – prima femeie Prim-ministru din istoria Italiei!

VICTORIE. Presa internațională a subliniat succesul clar în alegerile de duminică al partidului Georgiei Meloni, care, ajunsă la 45 de ani, ar urma astfel să formeze un guvern alături de partidul lui Berlusconi, Forza Italia, și de un alt partid de extremă dreapta, Lega lui Matteo Salvini.
 
Pentru Giorgia Meloni, care la jumătatea lunii septembrie vorbise despre posibilitatea de a deveni prima femeie prim-ministru, ușile Palatului Chigi sunt deschise și se sparge un subiect tabu, având în vedere că în Italia nicio femeie (de dreapta sau de stânga) nu a mai ajuns prim-ministru din 1945, anul în care primul prim-ministru (Alcide De Gasperi) și-a preluat mandatul.
 
Pe baza regulilor pe care și le dăduse coaliția de centru-dreapta, primul partid din coaliție avea dreptul de a exprima premierul. La fel și Fratelli d’Italia, primul partid din coaliție cu 26% din voturi, ceea ce îi permite Giorgiei Meloni să devină prim-ministru și să guverneze pentru următorii cinci ani.
Ultimul guvern Draghi a avut pe listă 39 de persoane, dintre care 19 femei și 20 de bărbați, fiind astfel guvernul cu cele mai multe femei din întreaga istorie republicană, cu 39,3% cote roz.
 

“Nu am ajuns – acesta este un punct de plecare”, le-a spus ea susținătorilor săi la un hotel din Roma. “De mâine, trebuie să demonstrăm ce valoare avem. Este timpul pentru responsabilitate – nu vom trăda Italia . . . Vom guverna această națiune în numele tuturor”.

 
Discursul emoționant al Giorgiei Meloni:

@alextuturescu

#foryou #4you #foryoupage #fy #fyp #giorgiameloni

♬ original sound – Alex Tuturescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare