CARTE – „Noi, secuii, şi prietenii noştri români. Interviuri şi mărturii ale convieţuirii”, prezentată în Târgu Mureș

0
295
Simó Márton

EVENIMENT. Miercuri, 27 martie 2019, de la ora 18, în Sala Mică a Palatului Culturii din Târgu Mureş are loc prezentarea cărții “Noi, secuii, şi prietenii noştri români. Interviuri şi mărturii ale convieţuirii” de Simó Márton.

 

Cartea, care a fost publicată în limbile română și maghiară, la sfârşitul anului trecut și a fost realizată de Simó Márton în urma intervievării a 20 de români sau româno-maghiari, care se apropie cu înţelegere şi simpatie de conlocuitorii secui, de istoria şi de problemele lor cotidiene.

 

 

Cei intervievați au diferite profesii (profesor, istoric, preot, sociolog, artist plastic, jurnalist, inginer, om de afaceri etc.) și sunt din Ardeal, Moldova și Bucureşti, nefiind influenţati de idei preconcepute antimaghiare, iar punctele lor de vedere asupra convieţuirii româno-maghiare, asupra transilvanismului şi asupra viitorului sunt esenţiale.

 

Prezentarea cărții este organizată de Grupul Secuimea Vie, în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ