Cea mai bună rețetă pentru cartofi natur

CULINAR. Cartofii natur sunt o opțiune rapidă și consistentă pentru prânz, iar alături de ei se pot așeza castraveți sau gogoșari murați pentru un plus de savoare.

Un secret important când gătiți cartofii natur nu constă în cartofi în sine, ci în ingredientele folosite. Bucătarii experimentați recomandă adăugarea un pic de ulei de trufe pentru a oferi cartofilor o savoare deosebită. De asemenea, pentru a obține o porție perfectă de cartofi, este indicat să alegeți legume cu un conținut redus de amidon.

Un alt secret împărtășit de bucătarii pricepuți se referă la lăsarea cartofilor în apă rece pentru câteva minute. Acest proces ajută la eliminarea parțială a amidonului și face cartofii să devină mai fragezi când sunt fierți.

Timpul de fierbere trebuie să fie între 15 și 20 de minute. Când furculița pătrunde ușor în bucățile de cartof, înseamnă că acestea sunt gata.

Odată fierți, cartofii pot fi amestecați cu o lingură generoasă de smântână și pot fi presărați cu puțin sos de usturoi sau pătrunjel.

Este esențial să știți că o porție de cartofi natur merge de minune alături de un pește bine prăjit și un pahar de vin alb, sec, răcit la zece grade.

De asemenea, cartofii natur se pot asocia cu carne pregătită la cuptor sau la grătar, indiferent dacă este vorba de carne de pui, porc sau vită.

În cazul celor care țin post, cartofii natur pot fi o opțiune sățioasă, fără carne, lapte, brânză sau ouă.

Pentru aceștia, nu se recomandă să adăugați smântână peste cartofii copți, deoarece acest produs este de origine animală și conține proteine.

Cei care preferă să consume cartofii simpli vor descoperi cât de gustosi sunt alături de o salată de varză, roșii sau salată verde, amestecate cu oțet sau ulei de măsline, pentru un plus de savoare. În special, cu roșii de casă, salata va deveni absolut delicioasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare