Cel mai cremos și delicios piure! Seceretul pentru obținerea amestecului perfect!

CULINAR. Piureul de cartofi este un preparat des consumat de români, fiind delicios, mai ales atunci când este făcut corect, și poate fi o garnitură ideală în combinație cu puiul, carnea de porc, de curcan sau cu pește.
Pentru a prepara piure de cartofi nu ai nevoie de multe ingrediente și nici nu trebuie să îți aloci foarte mult timp din rutina zilnică. Totul poate fi gata în aproximativ 20 de minute, excluzând timpul de fierbere a cartofilor, astfel încât în total ar fi necesare aproximativ 45 de minute.
Pentru a face piure de cartofi, vei avea nevoie de cartofi albi, sare, apă, și un ingredient la alegere pentru a-i conferi o textură cremoasă, cum ar fi untul, margarina sau laptele.
Gospodinele pricepute în arta culinară au constatat că untul, adăugat la final, oferă acea textură fină, ca o pastă. De asemenea, este important să nu adaugi niciodată ingrediente reci în piure, deoarece pot afecta amestecul și gustul său intens. Laptele, untul sau margarina ar trebui să fie la temperatura camerei atunci când le adaugi.
De asemenea, un truc pentru a obține un piure aromat și pufos este să adaugi un strop de oțet în apa în care fierb cartofii, după aproximativ 15 minute de fierbere. Mirosul de oțet nu va persista și va conferi piureului o notă specială.
Piureul poate fi savurat la prânz sau cină, dar nu este recomandat la micul dejun sau ca gustare, deoarece poate fi o mâncare destul de grea. Cartofii, în combinație cu untul, laptele sau margarina, pot crea senzația de balonare, așa că este bine să fie consumat cu moderație.
Deși piureul de cartofi poate fi servit și bebelușilor, este important să fie oferit în cantități moderate, abia de la vârsta de 7 luni. În cazul celor mici, evită să încarci preparatul cu prea mult unt sau sare. Pentru o perioadă de post, piureul de cartofi poate fi o opțiune excelentă, fiind simplu și având puține calorii.