Bogdan Vaida

CONCERT DE MUZICĂ CLASICĂ – În 11 octombrie, turneul Classic Unlimited ajunge şi la Târgu Mureş: concert gratuit al pianistului Bogdan Vaida

EVENIMENT. Organizatorii evenimentului Classic Unlimited au decis să adauge și municipiul Târgu Mureș pe harta turneului din această stagiune. Astfel, duminică, 11 octombrie, pianistul Bogdan Vaida va concerta la Târgu Mureş, în curtea Facultăţii de Farmacie a Universităţii de Medicină şi Farmacie.

 

Repertoriul concertelor din acest an este predominant romantic:

– Johannes Brahms – Intermezzo

– Franz Schubert – 3 Moments musicaux op 94 (Moderato, Allegro vivace, Allegretto)

– Johann Sebastian Bach-Ferruccio Busoni – Coral (sol minor)

– Ciprian Gabriel Pop – Butterflies War Dance şi Viking Ants

– Franz Liszt – Fantasia quasi Sonata (după o lectură din Dante)

 

Pianistul Bogdan Vaida (39 de ani) s-a născut la Cluj-Napoca în 8 septembrie 1981. A absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, apoi a continuat studiile la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” sub îndrumarea profesoarei Ninuca Oșanu Pop. În 2002 a plecat cu o bursă Erasmus în Freiburg, Germania, la „Musikhochschule”, unde a rămas până la absolvirea studiilor. S-a stabilit în Germania, la Freiburg și a susținut numeroase concerte în mai multe țări din Europa.

 

Participarea la concerte este gratuită, cu rezervarea în prealabilă a biletului pe site-ul evenimentului: www.classciunlimited.ro. Pentru o bună desfăşurare a evenimentelor, participanţii trebuie să confirme rezervarea biletului cu cel târziu 48 de ore înainte de ziua concertului. Rezervările care nu sunt astfel confirmate îşi pierd valabilitatea.

 

Pe parcursul concertelor, publicul trebuie să ţină cont de anumite reguli pentru a se evita răspândirea virusului SARS-CoV-2. Astfel, este obligatorie folosirea dezinfectantului de mâini şi purtarea măştii, aceasta trebuind să acopere nasul şi gura. La intrarea în spaţiul de concert, se va efectua un triaj observaţional şi nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree). De asemenea, se va măsura temperatura fiecărui spectator, iar persoanele care refuză verificarea sau a căror temperatură depăşeşte 37,3 grade Celsius nu vor putea intra la concert.

 

Classic Unlimited este inspirat de turneul Klassik Mittendrin, care a debutat în 2015 într-un atelier de motociclete din Germania, când pianistul Bogdan Vaida a avut ideea de a scoate muzica clasică din sălile de concert, din dorinţa de a o face mai accesibilă publicului larg. Doi ani mai târziu, odată cu implicarea Asociaţiei Fapte, proiectul a ajuns în România.

 

În cele trei ediţii de până acum, peste 3.000 de persoane au luat parte la concertele Classic Unlimited care avut loc în spaţii neconvenţionale precum o fabrică de mobilă, o mină, o librărie, un service de reparaţii auto, o tipografie, un magazin de biciclete, un salon de kinetoterapie, o tipografie ș.a.m.d..

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare