Concert Regal Caritabil pe 25 octombrie la Ateneul Român

EVENIMENT. Concertul Regal Caritabil, un eveniment cultural și caritabil organizat de Fundația Regală Margareta a României, se va desfășura pe 25 octombrie la Ateneul Român. Concertul, ajuns la a 14-a ediție, aduce în fața publicului tenorul Ioan Hotea și mezzosoprana Martiniana Antonie, acompaniați de Orchestra Română de Tineret, sub conducerea dirijorului Gabriel Bebeșelea.

Programul muzical al concertului va include lucrări din operă și operetă, arii și duete compuse de mari maeștri precum Gioacchino Rossini, Georges Bizet, Charles Gounod și Richard Strauss.

Concertul Regal Caritabil este un moment deosebit în calendarul cultural românesc și se desfășoară în prezența membrilor Familiei Regale a României. Acest eveniment atrage mulți susținători ai artei și culturii, precum diplomați, personalități din domeniul cultural, lideri din lumea afacerilor, donatori, sponsori și simpatizanți ai Fundației Regale Margareta a României.

Fondurile obținute din sponsorizări și donații la acest concert caritabil sunt folosite pentru finanțarea unui program numit “Tinere Talente.” Acest program oferă burse tinerilor muzicieni și artiști vizuali pentru a-și dezvolta talentele artistice, acoperind cheltuielile legate de dezvoltarea lor, participarea la masterclassuri, ședințe de mentorat și alte oportunități de carieră.

În plus, la Ateneul Român, în rotonda acestuia, va fi deschisă o expoziție realizată de tinerii artiști vizuali, bursieri ai programului Tinere Talente, sub îndrumarea mentorului conf. univ. dr. Ion Anghel.

Concertul Regal are loc pe 25 octombrie, ziua de naștere a Regelui Mihai I al României, fondator al Fundației, alături de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române. Fondurile strânse de-a lungul timpului din acest eveniment au depășit suma de 1.800.000 de euro și au contribuit la susținerea a sute de burse acordate tinerilor talentați provenind din medii cu venituri reduse. Programul Tinere Talente a fost recunoscut de patru ori ca cel mai bun program de artă și cultură din România și a primit numeroase premii și recunoaștere pentru contribuția sa la promovarea culturii și tinerelor talente.

Evenimentul va fi transmis live pe TVR Cultural și Radio România Muzical iar biletele pot fi achiziţionate de pe www.eventim.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare