Cum să recunoști fructele și legumele cu pesticide?

UTIL. Cum să recunoști fructele și legumele cu pesticide? Este important să fii atent la proveniența și etichetarea produselor pe care le achiziționezi. Iată câteva sfaturi oferite de producătorii din Dăbuleni pentru a evita fructele și legumele cu pesticide:

Evită să cumperi de pe “drumul mare”: Fructele și legumele comercializate pe marginea drumurilor, în special cele din import, pot fi tratate cu pesticide pentru a rezista transportului pe distanțe lungi. În loc să alegi de pe marginea drumului, mergi la surse mai sigure, cum ar fi piețele.

Verifică eticheta de proveniență: Fiecare vânzător este obligat să aibă într-un loc vizibil datele de identificare ale produselor pe care le comercializează. Caută eticheta care indică de unde provin fructele sau legumele respective. Dacă nu vezi această etichetă, există riscul să cumperi produse de import cu un conținut mai mare de pesticide.

Optează pentru produse românești: În măsura posibilului, alege să cumperi fructe și legume de la producătorii locali sau din România. Astfel, poți avea mai multă încredere în calitatea și siguranța produselor.

Informează-te despre practicile agricole: Întreabă producătorii sau vânzătorii despre modul în care au fost cultivate aceste fructe și legume. Producătorii responsabili vor fi bucuroși să îți ofere informații despre practicile lor agricole și despre utilizarea pesticidelor.

Alege fructe și legume de sezon: Fructele și legumele de sezon, culese proaspete din grădină, au mai puține șanse să fie tratate cu o cantitate mare de pesticide.

Respectând aceste sfaturi și fiind atent la proveniența și etichetarea produselor, poți face alegeri mai sănătoase și mai sigure atunci când cumperi fructe și legume. Consumul de produse locale și de sezon poate fi o opțiune mai bună pentru sănătatea ta și pentru sprijinirea producătorilor locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare