Andrei Ruse
Andrei Ruse

ÎNTÂLNIRI LITERARE – Scriitorul Andrei Ruse vine la AWAKE și în Târgu Mureș

Andrei Ruse

EVENIMENT. Sâmbătă 17 august, de la ora 13.00, la Gornești, pe domeniul Teleki, scriitorul Andrei Ruse va susține o conferință despre crowdfunding în cadrul Feed Your Mind, iar de la ora 17.00, la Forest Library, va avea loc o lectură și o prezentare a volumului de povestiri „Despre tristețea femeilor frumoase”, cea mai recentă carte a lui Andrei Ruse, publicată anul acesta la Hyperliteratura.

 

Iubitorii de literatură contemporană, care nu vor ajunge sâmbătă la Gornești, la Festivalul AWAKE, vor avea ocazia să-l întâlnească pe Andrei Ruse duminică, 18 august, de la ora 16.00, când va avea loc lansarea volumului de povestiri în Bastionul Măcelarilor din Cetatea Medievală Târgu Mureș, în fosta cafenea a Teatrului 74 – eveniment organizat de Asociația Podium în parteneriat cu Teatru 3G.

 

„Despre tristețea femeilor frumoase” adună prozele scurte scrise în perioada 2014-2019 și reprezintă întoarcerea autorului către povestire, pe de o parte, dar și explorarea fantasticului.

 

Andrei Ruse, un prozator foarte apreciat, în special de publicul tânăr, a debutat cu un volum de poezie, după care au urmat cele două romane prin care s-a remarcat: „Soni” (2008) și „Dilăr pentru o zi” (2011). În 2014, după o documentare de 3 ani, timp în care a beneficiat și de o bursă din partea Akademie Schloss Solitude din Germania, a publicat romanul „Zaraza”, tratând ascensiunea și decăderea unuia dintre cei mai mari dizeuri ai interbelicului, Cristian Vasile.

 

În 2012, Ruse a inițiat revista online Hyperliteratura.ro, iar în 2016 a înființat Editura Hyperliteratura, un proiect prin care și-a propus să adune unii dintre cei mai buni autori români, oferindu-le drepturi financiare mai mari față de editurile „tradiționale” și o platformă de promovare mult mai coerentă pentru titlurile lor.

 

Asociația Podium a facilitat prezența lui Andrei Ruse la AWAKE, considerând că prezența scriitorului le va oferi ocazia pasionaților de literatură să cunoască un foarte bun tânăr prozator, iar a celor interesanți să învețe lucruri noi despre modalitățile de promovare a cărților și a produselor artistice.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare