DIN NOU PE SCENĂ – După o pauză de un an, studenții Universității de Arte din Târgu Mureș revin pe scena Teatrului Studio cu trei premiere

TREI PREMIERE LA STUDIO. Datorită scăderii ratei de incidență la nivelul municipiului Târgu Mureș, Universitatea de Arte din Târgu Mureș și-a reluat cursurile în sistem hibrid, studenții participând fizic la cursurile practice de specialitate în grupe restrânse și online la celelalte cursuri.

 

De asemenea, după o pauză de un an, se reiau și spectacolele studenților masteranzi, care revin în această lună pe scena Teatrului Studio (str. Koteles Samuel nr.6) cu trei spectacole prezentate în premieră.

 

Fiere

 

În 8 martie 2021, la ora 19.00,  este programat în premieră spectacolul “Fiere”, de Laila Ripoll, spectacol al clasei de Masterat – Arta Actorului, anul I, în regia Monicăi Ristea și a Elenei Purea. “Fiere”, după un text spaniol contemporan, prezintă povestea a patru personaje feminine: surorile Daria, Nazaria, Aurorita și servitoarea lor, Ulpiana.

 

Spectacolul se desfășoară de-a lungul unei nopți, la priveghiul răposatului soț al Nazariei, José Rosario Antúnez Valdivieso. Relațiile dintre cele patru personaje se bazează pe manipulare și răzbunare, iar vechimea lor le-a transformat în relații de acută dependență. De la certuri banale la acte de violență, povestea celor patru femei este dominată de trecutul tumultuos.

 

Ce altă noapte ar fi mai potrivită pentru a descoperi fapte care au stat ascunse zeci de ani, dacă nu noaptea priveghiului lui José? Minciuna, răzbunarea, ura se amestecă, învăluite de mister, în conacul din satul spaniol uitat de lume, iar umorul face ca acest amestec să devină unul savuros.

 

10

 

În 13 martie 2021, la ora 19.00, cu este programat în premieră spectacolul “10”, de Székely Csaba, anul II – Master – Arta Actorului, spectacol regizat de Nicolae Cristache (spectacolul va avea reprezentații și în 14, 27 și 28 martie 2021, de la ora 19.00).

 

10 personaje, 10 povești, pornind de la cele 10 porunci. Relațiile dintre ei sunt ca un puzzle care abia așteaptă să fie descoperit. Fiecare din ei comite un păcat încălcând una din porunci. Dar toți cei care păcătuiesc sunt și vinovați? Székely Csaba, absolvent al Masteratului de Scriere dramatică din cadrul UAT, este unul din cei mai apreciați și jucați dramaturgi contemporani.

 

Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită

 

În 20 martie 2021, la ora 19.00, este programat în premieră spectacolul „Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprită”, de Bertold Brecht, spectacol al Anului I – Masterat Arta Actorului, în regia lui Radu Olăreanu (a doua reprezentație este în 21 martie 2021, ora 19.00).

 

Este o parabolă satirică despre ascensiunea lui Hitler, concentrându-se pe perioada dintre anii 1929-1938. Acţiunea este plasată în lumea gangsterilor din Chicago, personajele şi întâmplările având un corespondent real în Germania nazistă – Arturo Ui îl reprezintă pe Hitler, Ernesto Roma este Ernst Röhm, Giussepe Givola seamănă cu Joseph Goebbels, iar Dogsborough aminteşte de Paul von Hindenburg

 

Organizatorice

 

Conform normelor în vigoare, locurile în sala Teatrului Studio sunt limitate la 30% din capacitate, iar accesul publicului în sală se face doar după verificarea temperaturii și doar cu masca de protecție (este obligatorie purtarea acesteia pe toată durata spectacolului).

 

Biletele se pot procura de la casieria Teatrului Studio (str. Koteles Samuel nr.6) cu o oră înainte de fiecare reprezentație.  Rezervări se pot face pe site-ul teatrulstudio.ro sau prin email pe adresa rezervari@uat.ro, a precizat Cristian Bojan, PR & Marketing al Universității de Arte din Târgu Mureș.

 

* Foto: @ Horia Grigoraș via Teatrul Studio

 

Andrada VLAS

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare