DISTINCȚIE – În această seară, celebra soprană Virgina Zeani devine Cetățean de onoare al municipiului Reghin

0
284
Virginia Zeani în rolul Violetta din „La traviata” de Verdi, la Metropolitan Opera din New York

EVENIMENT. Virginia Zeani (născută Virginia Zehan), considerată de specialiști una din cele mai prestigioase soprane lirice ale secolului XX, va deveni în această seară, într-o ceremonie desfășurată la Casa de Cultură “Eugen Nicoară”, începând cu ora 19, Cetățean de onoare al municipiului Reghin. Virginia Zeani (92 de ani) s-a născut în 21 octombrie 1925 în Solovăstru (al cărei Cetățean de onoare este), sat situat la aproximativ 6 kilometri de Reghin, și a fost timp de un sfert de secol “prima donna assoluta” a teatrului de Operă din Roma, cântând împreună cu cei mai renumiți tenori, de la Beniamino Gigli și Ferruccio Tagliavini până la Luciano Pavarotti și Plácido Domingo.

 

În cadrul ceremoniei de decernare a titlului de Cetăţean de onoare va avea loc un concert extraordinar susţinut de soprana Eszter Zemleny (Ungaria), de basul Slavis Besedin (Rusia) şi de tenorul Ștefan von Korch (România), acompaniaţi de Cvartetul Classis, pianista Mădălina Paşol şi de corul Filarmonicii de Stat din Tîrgu Mureş. Evenimentul are loc în cadrul Festivalului Internațional de Operă Virgina Zeani, aflat la a doua ediție și desfășurat în Tîrgu Mureș, Reghin și Solovăstru.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ