EVENIMENT – În Târgu Mureş, “Dosarele Siberiei”, spectacol al Teatrului Naţional din Chişinău: despre Gulag, deportați și condamnați la moarte

0
66

DOSARELE SIBERIEI. Duminică, 22 august, la ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Naţional Târgu Mureş, va fi prezentat spectacolul “Dosarele Siberiei”, al Teatrului Naţional “Mihai Eminescu” din Chişinău (Republica Moldova), instituție care aniversează 100 de activitate, distinsă cu Premiul Preşedintelui în cadrul Galei Premiilor UNITER.

 

Spectacolul “Dosarele Siberiei”, realizat după memoriile Margaretei Spânu-Cemârtan şi ale lui Ion Moraru, în regia lui Petru Hadârcă (actor, regizor şi director general al Teatrului Naţional “Mihai Eminescu” din Chişinău), distins cu două premii UNITER în 2020 (Premiul pentru “Cel mai bun spectacol” şi “Premiul pentru Cel mai bun rol secundar feminin” – Draga Dumitriţa Drumi), reconstituie un capitol tragic din istoria Basarabiei.

 

“Dosarele Siberiei” este primul spectacol realizat pe o scenă profesionistă în Republica Moldova care, la 30 de ani de la căderea comunismului şi obţinerea independenţei de Imperiul Sovietic, abordează tema victimelor deportărilor în masă şi a deţinuţilor politici condamnaţi la moarte sau Gulag.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ